Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Google είναι έτοιμη να εισέλθει στην πώλησηασφαλειών αυτοκινήτου και στις ΗΠΑ (δείτε εδώ

Ο θάνατος του… τεφτεριού

Ο θάνατος του… τεφτεριού
ΠΡΟΣΦΑΤΟ ρεπορτάζ του nextdeal.gr ανέφερε ότι η Google είναι έτοιμη να εισέλθει στην πώλησηασφαλειών αυτοκινήτου και στις ΗΠΑ (δείτε εδώ). H Google μπήκε επισήμως τον Μάρτιο και στην αμερικανική ασφαλιστική αγορά –και συγκεκριμένα του κλάδου αυτοκινήτου– μέσω της συνεργασίας της με τους ιστότοπους σύγκρισης τιμών Compare.com και CoverHound, αλλά και μεγάλες αμερικανικές ασφαλιστικές, όπως η MetLife και η Mercury Insurance.
Η ηλεκτρονική υπηρεσία πωλήσεων Google Compare παρέχεται προς το παρόν στην Καλιφόρνια, αλλά σύντομα θα επεκταθεί στις υπόλοιπες ΗΠΑ. Επίσης να σημειωθεί ότι η Google είναι ήδη παρούσα στη βρετανική αγορά ασφαλειών, ενώ τίποτα δεν αποκλείεται στο μέλλον η κίνηση αυτή να επεκταθεί και σε άλλες χώρες και κάποια στιγμή και στην Ελλάδα.
Οι κινήσεις αυτές από τεράστιους ηλεκτρονικούς «παίκτες» αν μη τι άλλο αποδεικνύουν το επιχειρηματικό ενδιαφέρον που προκαλεί η ιδιωτική ασφάλιση, ένας θεσμός με μέλλον. Από την άλλη πλευρά «τρομάζουν» τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Σε κάθε περίπτωση η τεχνολογία είναι εδώ και ένας επαγγελματίαςασφαλιστικός σύμβουλος το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να την αξιοποιήσει προς όφελός του. Εκεί θα κριθεί το μέλλον του κάθε επαγγελματία ασφαλιστικού συμβούλου. Πόσο είναι διατεθειμένος και πόσα να επενδύσει στην τεχνολογία και να αφήσει στο παρελθόν τα «τεφτέρια»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου