Πέμπτη 9 Απριλίου 2015

Τα δημόσια χρέη "απειλούν" με "λουκέτα" τα ιδιωτικά νοσοκομεία

Τα δημόσια χρέη "απειλούν" με "λουκέτα" τα ιδιωτικά νοσοκομεία

2015-04-09 07:07:38
Τα δημόσια χρέη "απειλούν" με "λουκέτα" τα ιδιωτικά νοσοκομεία
ειδικού συνεργάτη
Με αναστολή της λειτουργίας τους, ακόμη και μέσα στον Απρίλιο, προειδοποιούν την κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας τα ιδιωτικά νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα της χώρας, καθώς οι οφειλές του Δημοσίου και των ασφαλιστικών Ταμείων ξεπερνούν τα 120 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες τους τελευταίους 4 μήνες (στους οποίους δεν περιλαμβάνεται ο Απρίλιος) τα  ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα και νοσοκομεία δεν έχουν εισπράξει ούτε ευρώ από το Δημόσιο και τα Ταμεία.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι λόγω των συσσωρευμένων χρεών του Δημοσίου και των Ταμείων ένα από τα μεγαλύτερα θεραπευτικά κέντρα της Αθήνας έχει αφήσει απλήρωτους όλους τους εργαζόμενουςεδώ και 4 μήνες, ενώ δεν έχει πληρώσει ούτε το δώρο των περασμένων Χριστουγέννων και του Πάσχα.
Ανάλογα όμως προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλα μεγάλα ιδιωτικά νοσοκομεία και διαγνωστικά κέντρα, ενώ έχει αρχίσει να συζητείται ξανά το ενδεχόμενο "εμπάργκο" στους ασφαλισμένους που θα προέρχονται από τα ασφαλιστικά Ταμεία, εκτός και αν οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι πληρώσουν τα σχετικά έξοδα, τα οποία στη συνέχεια θα διεκδικήσουν από τα Ταμεία τους.
Ωστόσο, αν το ιδιωτικός τομέας υγείας της χώρας κάνει πράξη την απειλή του, τότε πολλές κατηγορίες ασφαλισμένων με συγκεκριμένα προβλήματα υγείας θα αντιμετωπίσουν σοβαρά προβλήματα, καθώς σε τομείς όπως οι αιμοκαθάρσεις στους νεφροπαθείς, οι διαθέσιμες κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας και γενικότερα οι δημόσιες υποδομές υγείας δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες, οι οποίες, όπως είναι αντιληπτό,δεν είναι "ελαστικές".
Υπό αυτό το πρίσμα οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν το υπουργείο Υγείαςνα είναι θορυβημένο – κυρίως για τον παραπάνω κίνδυνο - και για το λόγο αυτό έχει αποσταλεί επείγον αίτημα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ώστε να απελευθερωθούν τα απαραίτητα κονδύλια προς τα ασφαλιστικά Ταμεία ώστε αυτά να πληρώσουν τις οφειλές τουλάχιστον του περασμένου Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου