Πέμπτη 16 Απριλίου 2015

Έρευνα ΟΟΣΑ: Φόροι και εισφορές τρώνε το 43,4% του μισθού στην Ελλάδα

Έρευνα ΟΟΣΑ: Φόροι και εισφορές τρώνε το 43,4% του μισθού στην Ελλάδα

Έρευνα ΟΟΣΑ: Φόροι και εισφορές τρώνε το 43,4% του μισθού στην Ελλάδα
Στο 43,4% ανήλθε η συνολική επιβάρυνση (φόροι και ασφαλιστικές εισφορές) στο εισόδημα του Έλληνα εργαζόμενου με δύο παιδιά, το 2014, την στιγμή, που ο μέσος όρος των χωρών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) είναι μόλις 26,9%. Αυτό προκύπτει από την έκθεση του Οργανισμού για την επιβάρυνση της μισθωτής εργασίας (Taxing Wages 2015), σε 34 χώρες μέλη του με βάση τα στοιχεία του 2014. Αναφορικά με το επίπεδο φορολόγησης των οικογενειών με παιδιά, μετά την Ελλάδα ακολουθούν το Βέλγιο (40,6%) και η Γαλλία (40,5%) ενώ τα χαμηλότερα ποσοστά σημειώνονται στη Νέα Ζηλανδία (3,8%), στη Χιλή (7%), στην Ελβετία (9,8%) και στην Ιρλανδία (9,9%).
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην Ελλάδα οι οικογένειες με παιδιά φορολογούνται αναλογικά περισσότερο από τους άγαμους εργαζόμενους χωρίς παιδιά. Ακόμα και αν ληφθούν υπόψη τα οικογενειακά επιδόματα που καταβάλλονται, η ασφαλιστική και φορολογική επιβάρυνση για τους οικογενειάρχες είναι υψηλότερη κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τους φορολογούμενους χωρίς οικογένεια, ενώ στις χώρες του ΟΟΣΑ η επιβάρυνση των οικογενειών με παιδιά είναι κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερη.
Σε ότι αφορά την καθαρή φορολογική επιβάρυνση των εργαζομένων χωρίς οικογένεια, το ποσοστό ανέρχεται στο 24,9% με τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ να ανέρχεται στο 25,5%.

Διαβάστε εδώ τα αποτελέσματα της έκθεσης του ΟΟΣΑ για την επιβάρυνση της μισθωτής εργασίας στην Ελλάδα.
Nextdeal

Γράφει:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου