Τετάρτη 8 Απριλίου 2015

Αυξήθηκαν οι τοποθετήσεις σε επενδυτικά ασφαλιστικά προϊόντα

Αυξημένη ζήτηση παρουσιάζουν τα επενδυτικά ασφαλιστικά προϊόντα που είναι συνδεμένα με επενδύσεις, δίνοντας στην ουσία και την μεγάλη αύξηση που παρουσιάζει συνολικά ο κλάδος ζωής και υγείας των ασφαλιστικών εταιριών στην παραγωγή ασφαλίστρων, τόσο μέσα στο 2014 όσο και τους δύο πρώτους μήνες του 2015.
52252Όπως εκτιμούν παράγοντες της αγοράς η αύξηση της ζήτησης αυτών των ασφαλιστικών προϊόντων εστιάζεται σε δύο παράγοντες . Ο ένας έχει να κάνει με την μείωση των επιτοκίων των τραπεζών που οδηγεί τους καταναλωτές σε τοποθετήσεις στα ασφαλιστικά προϊόντα, που είναι συνδεμένα με επενδύσεις, που προσφέρουν καλύτερες αποδώσεις . Ενώ ένας δεύτερος λόγος είναι και η αβεβαιότητα που επικρατεί στην χώρα σχετικά με την παραμονή η μη στην ευρωζώνη.
Με βάση την τελευταία δημοσιοποίηση στοιχείων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών για την παραγωγή ασφαλίστρων (Φεβρουάριος 2015) ο κλάδος των ασφαλίσεων ζωής και υγείας κινείται θετικά στις ασφάλειες ζωής με αύξηση +3,4 έναντι της του αντίστοιχου μήνα του 2014 , των συνδεμένων με επενδύσεων προϊόντων ζωής με +71,1 , Υγείας με +23,5%, ενώ αύξηση +6,1% σημείωσε η διαχείριση ομαδικών συνταξιοδοτικών κεφαλαίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου