Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Η σιδερένια μπάλα που δένουμε στα πόδια μας

Η σιδερένια μπάλα που δένουμε στα πόδια μας

141210_RET_NeverDebtFree
24 Απριλίου 2015
της Ισιδώρας Καραδημητρίου*
Το 1921 ο Thomas Eddison, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης αποκάλυψε ότι έκανε 10.000 προσπάθειες μέχρι να ανακαλύψει τον ηλεκτρισμό. Περιέγραψε τον κόπο, τις ατελείωτες ώρες έρευνας, την ομαδική δουλειά και τις απόπειρες που έκανε μέχρι να τα καταφέρει.
Ένας δημοσιογράφος τότε τον ρώτησε : “Δηλαδή αποτύχατε 10.000 φορές;” και ο Eddison του απάντησε : “Αποτυχία; Δεν απέτυχα ούτε μία φορά! Ανακάλυψα άλλους 10.000 τρόπους πώς να μην δημιουργείται ηλεκτρισμός!”
Η κάθε λέξη έχει την απόχρωση που της προσδίδουμε εμείς, τη χροιά και τη δύναμη που της δίνουμε εμείς! Στη λέξη “αποτυχία” εκπαιδευτήκαμε να της προσδίδουμε δύναμη να μας στοιχειώνει, να μας ακινητοποιεί τις περισσότερες φορές και άλλες φορές να μας ενεργοποιεί με αρνητικό, όμως, τρόπο.
Πρόκειται για μια κατασκευασμένη λέξη, μια παραπλανητική τεχνητή έννοια που εξαρχής είχε ώς σκοπό να διαχωρίσει έντεχνα τους επιτυχημένους από τους λιγότερο επιτυχημένους.
Είναι η σιδερένια μπάλα που εκπαιδευτήκαμε να δένουμε στα πόδια μας.
Ο άνθρωπος σαν οντότητα είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την έννοια της επιτυχίας και αυτό γιατί έχει έναν ισχυρό σύμμαχο, έναν μηχανισμό επιλογής και επίτευξης της επιτυχίας : το μυαλό!
Ο λόγος, οι πράξεις, οι κινήσεις, οι σκέψεις, οι επιλογές μας είναι η απόρροια του μυαλού μας και η συνειδητοποίηση αυτής της πληροφορίας μπορεί να αλλάξει την πορεία και την εξέλιξη μας.
Μια από τις βασικές αρχές του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού - NLP, λέει ότι “Δεν υπάρχει αποτυχία! Υπάρχει μόνο πληροφόρηση!”.
Το θέμα είναι με ποιόν τρόπο επιλέγεις να δείς τα πράγματα και ο τρόπος που βλέπεις τα πράγματα, γίνεται και η πραγματικότητα σου.
Άρα η πραγματικότητα σου είναι επιλογή σου.
Ναι, δεν υπάρχει αποτυχία! Πίσω απο κάτι "μη επιτυχημένο" κρύβεται μια σημαντική πληροφορία!
Το ότι πάω σε ένα ραντεβού με πελάτη και δεν κλείνω την πώληση, κάποιοι θα το δούν ως αποτυχία, αλλά δεν είναι.
Είναι μια ευκαιρία να πάρουμε την σημαντικότατη πληροφορία για το τι ακριβώς δεν πήγε καλά, τι ήταν αυτό που εμπόδισε το κλείσιμο της πώλησης ή γιατί δεν επικοινωνήσαμε με τον πελάτη καλά και να δούμε πως θα γίνουμε καλύτεροι και τι θα πρέπει να κάνουμε, ή τι να αποφύγουμε, σε επόμενο ραντεβού.
Το ότι δεν έπιασα το στόχο του μήνα δεν είναι μια αποτυχία, είναι μια πληροφόρηση για το πως θα πρέπει να δουλεύω απο εδώ και πέρα για να φέρνω τα αποτελέσματα στα οποία στοχεύω.
Είναι μια πληροφόρηση για το τι είναι αυτό που κάνω, το οποίο με απομακρύνει απο το στόχο μου και το τι θα ήταν αποδοτικό να κάνω, για να πετυχαίνω τον στόχο μου.
Το αίσθημα της αποτυχίας σου “τρώει” χρόνο και ενέργεια, ενώ η το αίσθημα της πληροφόρησης σου χαρίζει δυναμική επίτευξης των στόχων και πνευματική υγεία.
Είναι επιλογή του καθενός, αν θα βρεί και θα αξιοποιήσει τις πληροφορίες μέσα σε κάτι μη επιτυχημένο ή αν θα δεί μόνο την στείρα αποτυχία.
Aς βάλουμε στην ζωή και στη σκέψη μας το ότι πραγματικά δεν υπάρχει αποτυχία! Ας αναζητήσουμε την πληροφόρηση σε κάθε τι που δεν τελεσφόρησε ακόμη και ας απελευθερώσουμε τον εαυτό μας και τη δυναμική μας.
Αυτός είναι ο δρόμος που οδηγεί στην επιτυχία!
Άλλωστε, είναι επιλογή μας!
*Η Ισιδώρα Καραδημητρίου είναι Business & Mind Trainer
Underwriter Editors
Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.
Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου