Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Έτοιμη να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην πλούσια ιστορία της η Generali!

Έτοιμη να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην πλούσια ιστορία της η Generali!

Έτοιμη να γράψει ένα νέο κεφάλαιο στην πλούσια ιστορία της η Generali!
Τα αποτελέσματα του 2014 δημοσίευσε η Generali, μιας χρονιάς όπου το συνολικό αποτέλεσμαεκμετάλλευσής της αυξήθηκε σε πάνω από 4,5 δισ. ευρώ (+10,8%), με εξαιρετικές επιδόσεις και στους δύο κλάδους. To καθαρό αποτέλεσμα ανήλθε σε 1,7 δισ. ευρώ (1,9 δισ. ευρώ το 2013) και το προσαρμοσμένο καθαρό απότελεσμα σε 2,1 δισ. ευρώ. To προτεινόμενο μέρισμα ανά μετοχή είναι 0,60 ευρώ (+33% από τα 0,45 ευρώ του 2013).
Τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ξεπέρασαν τα 70 δισ. ευρώ (+7,7%), χάρη στην αύξηση των unit-linked προϊόντων του κλάδου ζωής. Το αποτέλεσμα εκμετάλλευσης του τελευταίου ήταν 2,978 εκατ. ευρώ (+15,2%), ενώ τα έσοδα από ασφάλιστρα ανήλθαν σε 49, 813 εκατ. ευρώ (+11,2%). Στον κλάδο ζημιών, το αποτέλεσμα εκμετάλλευσης ήταν 1,831 εκατ. ευρώ (+13,1%) και τα έσοδα από ασφάλιστρα, παρά τις δυσκολίες, παρέμειναν σταθερά (+0,2%) στα 20,617 εκατ. ευρώ.
δείκτης φερεγγυότητας της Generali διαμορφώθηκε στο 164%, τη στιγμή που ο στόχος της για το 2015 ήταν 160%.
Ο Mario Greco, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, δήλωσε: «Η μεταμόρφωση της Generali έχει επιτευχθεί και εκ μέρους όλων των υπαλλήλων μας επιβεβαιώνω με περηφάνια ότι οι στόχοι που τέθηκαν τον Ιανουάριο του 2013 επιτεύχθηκαν έναν χρόνο νωρίτερα. Με αυτή την ανατροπή καταφέραμε να παραγάγουμε 18 δισ. ευρώ για τους μετόχους μας και είμαστε σίγουροι ότι θα επιτύχουμε ακόμη μεγαλύτερη αξία στο μέλλον. Σήμερα, η Generali εστιάζεται στις καθαυτό ασφαλιστικές της δραστηριότητες, πιο πειθαρχημένη στη διαχείριση του ισολογισμού και του κεφαλαίου της, και πιο απλή και διάφανη στη γεωγραφική της παρουσία και διακυβέρνηση.
»Οι οικονομικές επιδόσεις των δραστηριοτήτων μας τον τελευταίο χρόνο, παρά το πρωτόγνωρο δύσκολο περιβάλλον της αγοράς, αντικατοπτρίζουν τη δέσμευση των ανθρώπων μας σε όλο τον κόσμο να τηρήσουν τις υποσχέσεις μας προς του πελάτες και όλους τους μετόχους μας. Η Generali ποτέ δεν στεκόταν σε πιο στέρεη βάση και δεν ήταν πιο έτοιμη να ανταγωνιστεί και να κερδίσει στις σημερινές πολύ ανταγωνιστικές αγορές. Ετοιμαζόμαστε πλέον να αρχίσουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας και ανυπονομούμε να παρουσιάσουμε την επόμενη φάση της στρατηγικής μας τον Μάιο».
Nextdeal

Γράφει:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου