Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Δικαίωση μεσίτη από τον Άρειο Πάγο σε διαμάχη με ασφαλιστική εταιρεία

Δικαίωση μεσίτη από τον Άρειο Πάγο σε διαμάχη με ασφαλιστική εταιρεία

Πανηγυρικά δικαιώθηκε από τον Άρειο Πάγο μεσίτης, ο οποίος είχε καταφύγει στη δικαιοσύνη επειδή ασφαλιστική εταιρεία του είχε «αποσπάσει» πελάτη με δόλιο τρόπο. Το ποσό που επιδίκασε ο Άρειος Πάγος για αποζημίωση του ενάγοντα μεσίτη ήταν 5.000.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 2 εκ. περίπου είναι τόκοι. Η ασφαλιστική εταιρεία άσκησε έφεση για τους τόκους, οπότε στη χειρότερη περίπτωση ο μεσίτης θα πάρει τελικά γύρω στα 3 – 3,5 εκ. ευρώ.
Η απόφαση αυτή αναμφίβολα δημιουργεί νέες προϋποθέσεις στην ασφαλιστική αγορά, καθώς αποδεικνύει περίτρανα πως οι διαμεσολαβούντες, όταν καταφεύγουν στη δικαιοσύνη, μπορούν να βρουν το δίκιο τους και δεν είναι έρμαια στις αθέμιτες πρακτικές των ασφαλιστικών εταιρειών. Μπορεί οι διαδικασίες να είναι χρονοβόρες, όμως το αποτέλεσμα αξίζει.Όταν διακυβεύεται ο μόχθος των διαμεσολαβούντων, αυτοί δε θα πρέπει σε καμία περίπτωση να μένουν με σταυρωμένα τα χέρια.
Βέβαια καλό είναι οι διαμάχες αυτές να λύνονται εξωδικαστικά, γιατί όταν φτάνουν στα δικαστήρια, βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας και βλάπτουν την εικόνα της ασφαλιστικής αγοράς στο ευρύ κοινόΗ επιζητούμενη αξιοπιστία απαιτεί από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη – εταιρείες και διαμεσολαβούντες – να λειτουργούν υπεύθυνα, να σέβονται τους κανόνες και να συνεργάζονται αρμονικά. Οι αθέμιτες πρακτικές δυναμιτίζουν τις σχέσεις εντός του κλάδου και γεννούν δυσπιστία για τον κλάδο.
Η αλληλοεξόντωση μόνο ζοφερές εικόνες δημιουργεί για το μέλλον της ασφαλιστικής αγοράς. Αν λοιπόν θέλουμε να ξεκολλήσουμε από το μίζερο 2% της ασφαλιστικής παραγωγής επί του ΑΕΠ, θα πρέπει όλοι να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων. ΟΛΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου