Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Επτά μυστικά για όσους θέλουν να γίνουν πιο παραγωγικοί

Επτά μυστικά για όσους θέλουν να γίνουν πιο παραγωγικοί

productivity-1
18 Μαρτίου 2015
Δεν είναι τα μοναδικά που υπάρχουν, η επιτυχία όμως των παρακάτω "μυστικών",  όλων μαζί αλλά και του καθενός ξεχωριστά, στο να κάνουν την εργασιακή ζωή πολύ καλύτερη,  είναι εγγυημένη. Διαβάστε και κρίνετε.
Πρώτον,  γράψτε λίστα με όσα ΔΕΝ πρέπει να κάνετε. Έχει πλάκα, αλλά έχει και σημασία. Βοηθάει στην προστασία από αντι-παραγωγικές συνήθειες όπως το να κοιτάμε το facebook, να χαζεύουμε τα ειδησεογραφικά site κλ.π. Γράψτε τη λίστα με όσα δεν πρέπει να κάνετε κάθε μέρα και τοποθετήστε τη σε ένα σημείο του χώρου δουλειάς ώστε να μπορείτε να την βλέπετε συνέχεια.
Δεύτερον, κόψτε κάθε επαφή με το γύρω περιβάλλον. Για όσο διάστημα θα κάνετε τη δουλειά που πρέπει να κάνετε, απομονωθείτε. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να είστε αποτελεσματικός. Κλειδώστε πόρτες, κλείστε κινητά, κατεβάστε τηλέφωνα, αποσυνδέστε το Ίντερνετ. Μόνο για όσο εκτελείτε συγκεκριμένη δουλειά. Θα δείτε ότι θα είστε διπλά αποτελεσματικός. Ησυχία και απομόνωση είναι προϋποθέσεις για να είναι κανείς παραγωγικός.
Τρίτον, δώστε σημασία στο να είστε παραγωγικοί, όχι απλά απασχολημένοι ή "πηγμένοι". Μην κάνετε πράγματα, γενικώς. Κάντε τα σωστά πράγματα. Άλλωστε, τα αποτελέσματα είναι πάντα πολύ πιο σημαντικά από το χρόνο που ξοδεύουμε για να τα πετύχουμε. Σταματήστε αυτό που κάνετε και ρωτήστε τον εαυτό σας αν αυτό στο οποίο δουλεύετε αξίζει τον κόπο. Αν σας πηγαίνει πιο κοντά στο στόχο σας. Μην παρασύρεστε σε άσχετες δουλειές, ακόμη και αν είναι επείγουσες, εκτός αν είναι το ίδιο σημαντικές.
Τέταρτον, σπάστε το κάθε στόχο σε μικρότερα κομμάτια. Πάρτε τον πρώτο σε προτεραιότητα στόχο σας και χωρίστε τον σε μικρά μικρά κομμάτια μέχρι που η λίστα σας να γεμίσει από μικρές εφικτές δραστηριότητες, η κάθε μία από τις οποίες μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσα σε λίγες ώρες ή και λιγότερο. Κάντε αυτό με όλους τους στόχους και κάθε μέρα επιλέγετε την δραστηριότητα που θα κάνει τη μεγαλύτερη διαφορά αν την επιλέξετε τη συγκεκριμένεη στιγμή. Αν, για παράδειγμα, στόχος σας είναι να αυξήσετε το εισόδημά σας τότε χωρίστε τον σε μικρότερα κομμάτια όπως, περισσότερη εκπαίδευση, δικτύωση με τους πετυχημένους συναδέλφους, διεύρυνση των εργαλείων πώλησης που χρησιμοποιείτε, άνοιγμα σε νέες αγορές ή σε νέους κλάδους ή απόκτηση νέας πιστοποίησης. Κάθε ένας από αυτούς τους υπο-στόχους, χωρίζεται σε ακόμη περισσότερους "μικρο-στόχους" και καθημερινές δραστηριότητες. Και είναι αυτές οι μικρές καθημερινές δραστηριότητες που με το χρόνο, θα καταφέρουν το μεγαλύτερο επίτευγμα.
Πέμπτον, αντιμετωπίστε τις προτεραιότητες όταν το μυαλό είναι φρέσκο και ξεκούραστο. Δεν είναι όλες οι ώρες ίδιες, για αυτό είναι λάθος να χρησιμοποιεί κανείς τις πιο δυνατές του ώρες για δραστηριότητες όπως το διάβασμα των e-mail. Οι ώρες της κορυφαίας παραγωγικότητας πρέπει να πηγαίνουν όλες σε δραστηριότητες που μας φέρνουν πιο κοντά στους στόχους μας.
Έκτον, επενδύστε λίγο χρόνο τώρα, για να γλιτώσετε πολύ περισσότερο στο μέλλον: Σκεφτείτε τα πράγματα που κάνετε ξανά και ξανά μέσα στην εβδομάδα. Μήπως υπάρχει πιο αποτελεσματικός τρόπος να τα κάνετε; Ή ένας τρόπος να γίνονται πιο γρήγορα; Μήπως μπορείτε να τα αναθέσετε σε κάποιον άλλον; Τέλος, οτιδήποτε μπορεί να κάνει η τεχνολογία…αφήστε την να το κάνει.
Έβδομον, μην παραγεμίζετε τις μέρες σας. Περιορίστε τις δραστηριότητες και τις υποχρεώσεις σας, ακόμη και αυτές που μπορεί να είναι ευχάριστες - γιατί μετά υποφέρετε από έλλειψη χρόνου, άγχος και τύψεις. Οι σύγχρονες κοινωνίες είναι γεγονός ότι προσφέρουν άπειρες επιλογές, όμως είναι ανάγκη να μπορεί κανείς, ή να μάθει, να λέει όχι.
Και ένα τελευταίο μυστικό - "bonus": Η μεγαλύτερη πρόκληση είναι να περιορίσουμε τα πράγματα στα οποία πρέπει να είμαστε παραγωγικοί. Το να είναι κανείς ταυτόχρονα παραγωγικός σε πολλούς τομείς, δεν γίνεται – αναπόφευκτα ο ρυθμός ανάπτυξης του κάθε...τομεά θα μειωθεί, μερικοί μπορεί και να παγώσουν τελείως και άλλοι, να κυλήσουν προς τα πίσω.
Underwriter Editors
Η συντακτική ομάδα του Underwriter επεξεργάζεται καθημερινά τα δεδομένα της ασφαλιστικής βιομηχανίας και τα παρουσιάζει με τον χαρακτηριστικό της τρόπο: Πρακτικά, Περιεκτικά και επί της Ουσίας.
Underwriter.gr - Το δεξί χέρι του ασφαλιστή.

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου