Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

BNI - Ο μεγαλύτερος οργανισμός παγκοσμίως στο referral marketing

BNI - Ο μεγαλύτερος οργανισμός παγκοσμίως στο referral marketing

Η ΒΝΙ προσφέρει ένα θετικό, υποστηρικτικό και δομημένο περιβάλλον στο οποίο ανταλλάσσονται ποιοτικές επαγγελματικές συστάσεις. Αυτό επιτυγχάνεται με την καλλιέργεια προσωπικών σχέσεων μεταξύ δεκάδων διαπιστευμένων επαγγελματιών από όλους τους χώρους και όλα τα επαγγέλματα.
Τη χρονιά που μας πέρασε, τα μέλη της ΒΝΙ αντάλλαξαν εκατομμύρια επαγγελματικές συστάσεις που τους απέφεραν δισεκατομμύρια δολαρίων σε business. Όταν ανήκεις στην ΒΝΙ είναι σαν να έχεις δεκάδες πωλητές να δουλεύουν για τη δουλειά σου, και ως αντάλλαγμα γίνεσαι και εσύ πωλητής για τη δική τους δουλειά. Εάν σε βοηθήσω θα με βοηθήσεις και το αποτέλεσμα είναι ότι θα ωφεληθούμε και οι δύο.
Το networking, όπως όλα τα πράγματα, απαιτεί δέσμευση. Οι πιο επιτυχημένες ομάδες (chapters) της ΒΝΙ αποτελούνται από επαγγελματίες που έχουν πραγματικά αναλάβει τη δέσμευση να βοηθούν ο ένας τον άλλο μέσω του networking. Είναι μια ομάδα! Εγγραφόμενος στη ΒΝΙ το μέλος δεσμεύεται να ακολουθεί τις οδηγίες και τους κανόνες λειτουργίας του οργανισμού.

Τι θα πρέπει να γνωρίζετε
 

  • Παίρνετε μέρος σε εβδομαδιαίες συναντήσεις που διαρκούν 90 λεπτά. Τα μέλη πρέπει να φτάνουν στην ώρα τους και να παραμένουν ως το τέλος κάθε συνάντησης.
  • Στην κάθε ομάδα (chapter) συμμετέχει μόνο ένα μέλος από κάθε επάγγελμα.
  • Το μέλος συμμετέχει στην ομάδα (chapter) εκπροσωπώντας την κύρια δραστηριότητά του.
  • Η συνέπεια στην παρακολούθηση είναι πολύ σημαντική. Για την περίπτωση που θα χρειαστεί να απουσιάσετε από συνάντηση της ΒΝΙ θα πρέπει να στείλετε κάποιον ικανό εκπρόσωπό σας, που έχετε ορίσει εξαρχής ως αντικαταστάτη σας.

Συνήθεις ερωτήσεις
 

Ε: Μπορεί οποιοσδήποτε να συμμετάσχει σε ομάδα (chapter);
Α: Δεχόμαστε μόνο ένα άτομο ανά επαγγελματική ιδιότητα σε κάθε ομάδα (chapter). Για παράδειγμα, εάν είστε ένας οδοντίατρος και ήδη υπάρχει άλλος με την ιδιότητα αυτή στο chapter, σας προτείνουμε να απευθυνθείτε σε άλλο chapter της περιοχής σας. Εάν βέβαια είστε οδοντοτεχνίτης ή ορθοδοντικός ή ακόμη εξειδικευμένος παιδο-οδοντίατρος, τότε μπορείτε να εγγραφείτε σε αυτό το chapter.
Ε: Πώς γνωρίζετε την ποιότητα των νέων μελών;
Α: Η φόρμα αιτήματος εγγραφής στην ΒΝΙ ζητά συστάσεις από άλλους επαγγελματίες και άλλα μέλη της ΒΝΙ. Επιπλέον, υπάρχει μια επιτροπή επαγγελματιών που ελέγχει κάθε αίτημα. Εξάλλου πρόκειται για δικτύωση «από στόμα σε στόμα», άρα πριν ακόμη έρθει κάποιος να παρακολουθήσει συνάντηση έχει προσκληθεί ή συσταθεί από κάποιον στην ομάδα (chapter). Κάθε μέλος αντιστοιχεί σε κάποιο άλλο μέλος που τον έχει συστήσει ή που έχει αναλάβει να τον γνωρίσει μέσω συνέντευξης και ελέγχου.
Ε: Τι συμβαίνει αν ένα μέλος πάρει μια σύσταση και κάνει ανεπαρκή δουλειά;
Α: Υπάρχει επιτροπή δεοντολογίας και όποιος ανακαλύψει ότι η σύσταση που έδωσε δεν εξυπηρετήθηκε ικανοποιητικά από αυτόν που την πήρε, δηλαδή ότι δεν έκανε καλή δουλειά εκεί όπου τον σύστησε μέλος της ΒΝΙ, το αναφέρει στην επιτροπή των μελών και διενεργείται έρευνα σχετικά. 
Ε: Ποια επαγγέλματα είναι αυτά που επωφελούνται περισσότερο από τη δικτύωση (networking);
Α: Δεν έχει σημασία το επάγγελμα αλλά το άτομο. Το επάγγελμα μπορεί να είναι οποιοδήποτε. Εάν είσαι σοβαρός επαγγελματίας εστιασμένος στο να επιτύχεις και γνωρίζεις ότι πρέπει να κάνεις θυσίες και να αφοσιωθείς σε αυτό, τότε είσαι το άτομο που θέλουμε στην ομάδα.
Ε: Μπορούν τα μέλη να φέρνουν επισκέπτες;
Α: Ενθαρρύνουμε τα μέλη μας να φέρνουν επισκέπτες που αφορούν τα επαγγέλματα που είναι ελεύθερα στην ομάδα τους. Για να φέρετε έναν επισκέπτη θα πρέπει να δηλώσετε τα στοιχεία του προκειμένου να γίνει ένας αρχικός έλεγχος για το κατά πόσο μπορεί να ενταχτεί στην ομάδα. Οι συναντήσεις – γενικά- δεν είναι ανοιχτές στο κοινό, εκτός για επισκέπτες που θέλουν να γνωρίσουν την ΒΝΙ προκειμένου να γίνουν μέλη της.
Ε: Υπάρχουν κανόνες επαγγελματικής δεοντολογίας που απαγορεύουν τη συμμετοχή στη ΒΝΙ κάποιων επαγγελμάτων;
Α: Η ΒΝΙ κατανοεί τη σημαντικότητα των κανόνων δεοντολογίας κάποιων επαγγελμάτων και αντιλαμβάνεται ότι οι κανόνες αυτοί μπορεί να διαφέρουν από τόπο σε τόπο. Συνεπώς, η ΒΝΙ καλεί τα μέλη της να γνωρίζουν και να τηρούν τους κανόνες δεοντολογίας του επαγγέλματός τους και να μην τους παραβιάζουν. Σε περίπτωση που οι κανόνες λειτουργίας της ΒΝΙ πιθανά παραβιάζουν τους κανόνες δεοντολογίας κάποιου επαγγέλματος, τότε υπερισχύουν οι κανόνες του επαγγέλματος. Τελικός στόχος της ΒΝΙ είναι πάντα να εκπαιδεύει τα μέλη της έτσι ώστε να αυξάνουν τον κύκλο εργασιών τους, και πρόθεσή της είναι να συμβαίνει αυτό με κάθε νόμιμο και ηθικό μέσο.
Ε: Εάν εξειδικεύομαι σε έναν μόνο τομέα του επαγγέλματός μου, οφείλω να είμαι ειδικός σε όλη τη γκάμα του επαγγέλματός μου;
Α: Η ΒΝΙ κατανοεί ότι μερικά επαγγέλματα έχουν εύρος εξειδίκευσης και άρα ένας επαγγελματίας μπορεί να καλύπτει μόνο μια εξειδίκευση. Η ΒΝΙ δεν θα ζητήσει από κανέναν να συμμετάσχει σε δραστηριότητα που είναι πέραν της εξειδίκευσής του. Αντιθέτως, η ΒΝΙ δεν επιτρέπει στους επαγγελματίες να διενεργούν πέραν του σκοπού και των δυνατοτήτων τους.
Ε: Το επάγγελμά μου δεν μου επιτρέπει να αναζητώ άμεσα πελάτες. Είναι η ΒΝΙ για μένα;
Α: Ναι, είναι. Πρωταρχικός σκοπός της ΒΝΙ είναι να βοηθά τα μέλη της ώστε να αυξάνουν την πελατεία τους αλλά και να προσφέρει σημαντική εκπαίδευση γύρω από το σωστό και αποτελεσματικό networking, ανεξάρτητα από το επάγγελμα του μέλους. Ο επαγγελματίας αυξάνει τη δουλειά του όταν μάθουν οι γύρω του τι κάνει, πόσο καλά το κάνει και αποκτήσουν και ένα βαθμό άνεσης μαζί του. Σε αυτή τη λογική, η ΒΝΙ προσφέρει το πλαίσιο ώστε τα μέλη της να γνωρίζουν και να συνεργάζονται με άλλους επαγγελματίες από άλλους χώρους που επίσης αναζητούν τη δικτύωση με επαγγελματίες.  

Κόστος συμμετοχής στη ΒΝΙ?


Υπάρχει ένα ποσό εφάπαξ εγγραφής καθώς και ένα ποσό ετήσιας συνδρομής. Ακόμη, στις εβδομαδιαίες συναντήσεις των chapters υπάρχει μια ελάχιστη χρέωση για το χώρο που πραγματοποιείται η συνάντηση και τον καφέ που προσφέρεται. Παρακαλώ απευθυνθείτε στον Γραμματέα του chapter που επισκεφτήκατε για περισσότερες πληροφορίες. Όταν συμπληρώσετε τη φόρμα αιτήματος εγγραφής στην ΒΝΙ, η υποψηφιότητά σας θα εξεταστεί από την επιτροπή νέων μελών και θα ειδοποιηθείτε για την εξέλιξη του αιτήματός σας πριν την επόμενη συνάντηση.

Οφέλη
 

  • Προβάλλετε τη δουλειάς σας σε εκατοντάδες και χιλιάδες άλλους επαγγελματίες της τοπικής και παγκόσμιας αγοράς.
  • Αυξάνετε τον κύκλο εργασιών σας μέσω των επαγγελματικών συστάσεων.
  • Μαθαίνετε να μιλάτε διαφορετικά για τη δουλειά σας και για εσάς τον ίδιο στους πελάτες σας.
  • Βελτιώνετε τις ικανότητές σας στην παρουσίαση της δουλειάς σας.
  • Συμμετέχετε σε 52 συναντήσεις networking το χρόνο
  • Λαμβάνετε ένα πολυτελές σετ μέλους ΒΝΙ
  • Αποκτάτε πρόσβαση στο SuccessNet, διαδικτυακό τόπο με χρήσιμο εκπαιδευτικό υλικό πάνω στη δικτύωση, τον δημόσιο λόγο και το management.
  • Εκπαιδεύεστε σε εξειδικευμένα workshops (member success program, advanced education series workshop, leadership team training)
  • Συμμετέχετε σε ημερίδες, σεμινάρια, συνέδρια.

Πώς συμμετέχω
 

Γράφομαι στην ΒΝΙ πριν γραφτεί ο ανταγωνιστής μου!
Δημιουργήθηκε το 1985 από τον Dr. Ivan Misner στη Νότια Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Η ΒΝΙ προσφέρει ένα θετικό, δομημένο και υποστηρικτικό περιβάλλον σε άνδρες και γυναίκες επαγγελματίες προκειμένου να αναπτύξουν περαιτέρω τη δουλειά τους μέσω επαγγελματικών συστάσεων. 
Το networking, όπως όλα τα πράγματα, απαιτεί δέσμευση. Οι πιο επιτυχημένες ομάδες (chapters) της ΒΝΙ αποτελούνται από επαγγελματίες που έχουν πραγματικά αναλάβει τη δέσμευση να βοηθούν ο ένας τον άλλο μέσω του networking. Είναι μια ομάδα! Εγγραφόμενος στη ΒΝΙ το μέλος δεσμεύεται να ακολουθεί τις οδηγίες και τους κανόνες λειτουργίας του οργανισμού*. Ακολουθεί μια συνοπτική λίστα από τους κανονισμούς της ΒΝΙ:
(*)Σημείωση: σε περίπτωση που οι εσωτερικοί κανονισμοί της ΒΝΙ παραβιάζουν τον κώδικα δεοντολογίας του επαγγέλματός σας, υπερισχύει ο κώδικας δεοντολογίας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου