Παρασκευή 2 Οκτωβρίου 2015

1η ΑΧΙΑ Α/Β

ΑΞΙΑ
Στην οικονομική επιστήμη, ο όρος «αξία» χαρακτηρίζει τη σημασία, την οποία έχει ένα αγαθό για την ικανοποίηση των αναγκών του ανθρώπου.
Άλλη έννοια του όρου είναι η τιμή προϊόντος ή υπηρεσίας.
Τέλος με τον ίδιο όρο θεωρούμε το πολύτιμο πνευματικό ή άλλο αγαθό που λειτουργεί ως καθοδηγητικός παράγοντας στη ζωή ενός ανθρώπου ή αναγνωρίζεται ως τέτοιο από το κοινωνικό σύνολο.
Στην εποχή μας η λέξη αξία απευθύνεται κυρίως σε υλικά αγαθά και ειδικότερα στα χρήματα και σε όλα τα συναφή με αυτό, παραβλέποντας σημαντικές ανάγκες. Αυτές τις πραγματικές ανάγκες, όπως την προάσπιση της Υγείας, τη διασφάλιση της Οικογένειας και την επιλογή του Επαγγέλματος, τις υποβαθμίζουμε και οδηγούμαστε τελικά στην απώλεια κάθε αξίας.
Δεν είναι τυχαία λοιπόν, η επιλογή του ονόματος για το γραφείο μας, μια και για όλους εμάς, τους ανθρώπους της 1ης ΑΞΙΑΣ η τιμιότητα, ο επαγγελματισμός και η συνέπεια, συνεχίζουν να αποτελούν υψηλές αξίες. Πρώτη αξία για εμάς είναι ο Άνθρωπος και η διασφάλιση των αναγκών του. Έτσι χαράζουμε την πορεία μας, πιστεύοντας πάντα πως η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΔΕ ΧΑΝΕΤΑΙ ΠΟΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου