Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Το 35% του τζίρου του έχει χάσει ο κλάδος αυτοκινήτου την τελευταία πενταετία

car_10

Το 35% του τζίρου του έχει χάσει ο κλάδος αυτοκινήτου την τελευταία πενταετία

Δύο ιδιαιτέρως θετικές ειδήσεις για τον κλάδο Ασφάλισης Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτων «κρύβει» για την ασφαλιστική αγορά ο Οκτώβριος.
Η πρώτη αφορά στην πρόθεση της γ.γ. Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου, να προχωρήσει μέσα στο μήνα στην αποστολή των πρώτων ειδοποιητηρίων στους ανασφάλιστους οδηγούς για την καταβολή των προστίμων που προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία.
Πληροφορίες του IW αναφέρουν ότι, σε επικοινωνία που είχε η κ. Σαββαΐδου με ανώτατους παράγοντες του κλάδου τους ενημέρωσε ότι θα κινήσει τη σχετική διαδικασία άμεσα, ώστε να λάβει τέλος το ζήτημα με τα ανασφάλιστα οχήματα.
Πηγές της αγοράς, σχολιάζοντας το γιατί δεν έχει ακόμη εφαρμοστεί η ρύθμιση αναφέρονται στις εκλογές του Σεπτεμβρίου δηλώνοντας ότι «καμία κυβέρνηση δεν προσφεύγει στις κάλπες αποστέλλοντας στους ψηφοφόρους… ραβασάκια με πρόστιμα».
Όσο για τη δεύτερη θετική είδηση του μήνα, είναι ότι η τελευταία καταμέτρηση των ασφαλισμένων οχημάτων τα βγάζει περισσότερα κατά 100.000 σε σχέση με πέρυσι και άρα η αγορά φαίνεται ότι εισέπραξε νέα ασφάλιστρα αξίας περί τα 21 εκατ. ευρώ.
Πάντως, από το τέλος του 2010 έως και τις 31 Σεπτεμβρίου 2015 η ασφαλιστική αγορά έχει απολέσει περίπου το 35% του τζίρου της στον κλάδο, όχι μόνο λόγω της κρίσης, των όσων υπέστησαν τα εισοδήματα των νοικοκυριών και της κατάθεσης περισσότερων από 750.000 πινακίδων, αλλά και της επιθετική πολιτικής τιμών που ακολούθησαν οι ίδιες οι ασφαλιστικές εταιρείες, μιας πολιτικής η οποία ως συνέπεια είχε ένα ισχυρό πλήγμα στα έσοδα της αγοράς, αλλά και ζημιές για αρκετές από τις εταιρείες του κλάδου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου