Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Ασφαλιστικές καλύψεις με εκπτώσεις σε κατόχους κάρτας αλληλεγγύης προτείνουν συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ

Ασφαλιστικές καλύψεις με εκπτώσεις σε κατόχους κάρτας αλληλεγγύης προτείνουν συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ

Διευκολύνσεις από την Εθνική Ασφαλιστική , άλλες ασφαλιστικές εταιρίες και διαμεσολαβούντες για ασφαλιστικά συμβόλαια αυτοκινήτου και κατοικίας προτείνουν οι συνδικαλιστές του ΣΥΡΙΖΑ από το χώρο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, για όσους είναι κάτοχοι της Κάρτας Αλληλεγγύης .
54733336
Η σχετική ανακοίνωση της ΟΔ Ασφαλιστικών ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει :
Με την ψήφιση από την Κυβέρνηση του νόμου για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, θεσπίστηκαν μέτρα υποστήριξης των οικογενειών με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
Μεταξύ των άλλων δημιουργήθηκε και η «κάρτα αλληλεγγύης», με την οποία οι δικαιούχοι έχουν την δυνατότητα αγοράς τροφίμων και χορήγησης δωρεάν ρεύματος. Την διαχείριση της όλης διαδικασίας έχει αναλάβει η ΕΤΕ, η οποία έχει και τα μητρώα με τα στοιχεία των δικαιούχων.
Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τα μέτρα στήριξης των αδυνάμων έκανε ένα πρώτο βήμα για την ελάφρυνση των προβλημάτων τους.
Εκτιμούμε ότι και ο όμιλος της ΕΤΕ στο πλαίσιο της Κοινωνικής του Ευθύνης πρέπει να ανταποκριθεί με οποιονδήποτε τρόπο στην κατεύθυνση αυτή. Το ίδιο πιστεύουμε ότι πρέπει να κάνουν βέβαια και οι υπόλοιπες ασφαλιστικές Εταιρίες.
Στους πολύ δύσκολους καιρούς που διανύουμε θέλουμε να καλέσουμε την Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας να προχωρήσει άμεσα και σε συνεργασία με την θυγατρική της Εθνική Ασφαλιστική στην παροχή 2 ασφαλιστικών προϊόντων που θα απευθύνονται σε όλες τις οικογένειες που διαθέτουν την κάρτα αλληλεγγύης, και θα περιλαμβάνουν την χορήγηση ασφάλισης αυτοκινήτου με τις υποχρεωτικές καλύψεις καθώς και την ασφάλιση κατοικίας (που κατά κύριο λόγο έχει αποκτηθεί με τραπεζικό δάνειο) για φωτιά και φυσικά φαινόμενα.
Σε αυτά τα δυο προϊόντα που θα απευθύνονται στις οικογένειες των συμπολιτών μας κατόχων της κάρτας αλληλεγγύης καλούμε την Εθνική Ασφαλιστική να μην επιβαρύνει το ασφάλιστρο, εξαλείφοντας το περιθώριο κέρδους της και το δικαίωμα συμβολαίου.
Ταυτόχρονα η ΕΤΕ να παραιτηθεί από κάθε προμήθεια που εισπράττει από την πώληση αυτών των ασφαλιστηρίων. Τέλος, καλούμε και όλους τους διαμεσολαβούντες να αποδεχτούν μηδενική προμήθεια, στα συμβόλαια αυτά που αφορούν πελάτες τους, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη τους σε αυτές τις δύσκολες μέρες που βιώνουν οι συμπολίτες μας.
Με αυτό τον τρόπο θα μπορούν να διατεθούν σε πολύ χαμηλή τιμή δυο αναγκαία, κατά την άποψή μας, ασφαλιστήρια συμβόλαια στους πολίτες εκείνους που έχουν πληγεί περισσότερο από την οικονομική κρίση.
Σημειώνουμε ότι η μακρόχρονη πορεία της Εθνικής Ασφαλιστικής και ο θετικός της ρόλος σε όλες σχεδόν τις δύσκολες στιγμές της ιστορίας του τόπου επιβάλλουν να ανταποκριθεί και σε αυτή την περίπτωση στην υποχρέωση της κοινωνικής ευθύνης που πρέπει να χαρακτηρίζει την θυγατρική της Εθνικής Τράπεζας.
Από την πλευρά μας θέλουμε να καλέσουμε παράλληλα το σύνολο των Ασφαλιστικών Εταιριών να συμμετάσχει σε αυτή την προσπάθεια ενίσχυσης των συμπολιτών μας.
Θέλουμε να καλέσουμε την Ένωση των Ασφαλιστικών Εταιριών να ζητήσει από τα μέλη της να σταθούν συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια, την στιγμή, μάλιστα, κατά την οποία ο κλάδος της Ιδιωτικής Ασφάλισης παρουσιάζει επαναλαμβανόμενα κέρδη σε αυτές στις συνθήκες κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου