Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Γυρνούν την πλάτη στην ασφαλιστική αγορά

Γυρνούν την πλάτη στην ασφαλιστική αγορά



Του Γιάννη Βερμισσώ.

«Στεγνή» από στελέχη και χωρίς ενδιαφέρον για επαγγελματική δραστηριοποίηση δείχνει η ελληνική ασφαλιστική αγορά καθώς ουκ ολίγες περιπτώσεις εταιρειών αναζητούν και δεν βρίσκουν ανθρώπινο δυναμικό για να στηρίξουν τις εργασίες τους.
Την κατάσταση περιγράφουν στο insurance-eea κορυφαία στελέχη με μακρά εμπειρία στην αγορά επισημαίνοντας ότι τόσο οι διαδικασίες όσο και η έλλειψη ενημέρωσης για το επάγγελμα του ασφαλιστή καθώς και οι προοπτικές όσων εργάζονται εντός των ασφαλιστικών εταιρειών ανεξαρτήτως τομέα είναι σημαντικές.
Το παράδοξο όπως αναφέρουν τα στελέχη που εντοπίζουν και αναδεικνύουν το πρόβλημα είναι πώς στον κλάδο υπάρχουν προοπτικές και ζητείται στελεχιακό δυναμικό σε αντίθεση με την γενικότερη κατάσταση της οικονομίας και τα προβλήματα στην αγορά εργασίας.
Ωστόσο δεν υπάρχει προθυμία καταγεγραμμένη που να δείχνει ότι κάποιοι χτυπούν την πόρτα της ασφαλιστικής αγορά και ενδιαφέρονται γι΄ αυτή. Η σκέψη που γεννάται είναι πώς είτε δε γνωρίζουν για την αγορά είτε γνωρίζουν λανθασμένα στοιχεία.
Κατά πληροφορίες το θέμα θα τεθεί και στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος προκειμένου στο πλαίσιο της εξωστρέφειας που θέλει –κατά τις ανακοινώσεις- να αναπτύξει προβάλλοντας την ιδιωτική ασφάλιση, να συμπεριλάβει και το θέμα της επαγγελματικής προοπτικής που ο ασφαλιστικός κλάδος παρέχει ανοίγοντας ευκαιρίες σε όσους ενταχθούν σε αυτόν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου