Πέμπτη 7 Μαΐου 2015

Οι φόβοι του Grexit και τα χαμηλά επιτόκια “εκτίναξαν” τα επενδυτικά ασφαλιστικά προϊόντα των ασφαλιστικών εταιριών

Μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2015 και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η διαπραγμάτευση με τους δανειστές της χώρας , μέσα σε κλίμα αβεβαιότητας και αλληλοσυγκρουόμενων εκτιμήσεων , αυξήθηκε σημαντικά η παραγωγή ασφαλίστρων των ασφαλιστικών εταιριών σε επενδυτικά ασφαλιστικά προϊόντα παρουσιάζοντας αύξηση σε παραγωγή πρωτασφαλίσεων 83,6%.
67547754422
Το γεγονός αυτό αποδίδεται από γνώστες της ασφαλιστικής αγοράς στην στροφή του επενδυτικού κοινού σε πιο ασφαλείς τοποθετήσεις και με καλύτερες αποδόσεις προϊόντα ,όπως θεωρούνται τα επενδυτικά των ασφαλιστικών εταιριών (Unit linked ) .
Όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ένωσης των ασφαλιστικών εταιριών η παραγωγή του κλάδου Unit linked υπερέβη την παραγωγή του προηγούμενου έτους σε όλους τους μήνες που καταγράφονται στην έρευνα, αυξάνοντας την διαφορά από μήνα σε μήνα.
Αλλά και ο κλάδος ζωής Ζωής σε παραγωγή πρωτασφαλίσεων αυξήθηκε κατά 4,8%, στο πρώτο τρίμηνο του έτους, που επίσης εκτιμάται ότι το κλίμα της οικονομικής αβεβαιότητας και η κρίση στον τομέα των ασφαλιστικών ταμείων , παρά την οικονομική κρίση, οδηγεί όλο και περισσότερους σε συμπληρωματικές λύσεις από στην ιδιωτική ασφάλιση και για τον τομέα των συντάξεων .
9373

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου