Κυριακή 10 Μαΐου 2015

ΟΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΕΠΛΑΣΕ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ




ΟΤΑΝ Ο ΘΕΟΣ ΕΠΛΑΣΕ ΤΙΣ ΜΗΤΕΡΕΣ (Μια πανέμορφη ιστορία από ανώvυμο συγγραφέα, αφιερωμένη σε όλες τις μανάδες της γης!)
Όταν ο Θεός έκανε τις μητέρες, ήταν ήδη η έκτη μέρα και δούλευε με υπερωρίες. Ένας άγγελος εμφανίστηκε και ρώτησε «Γιατί ξοδεύεις τόσο χρόνο σ’ αυτό;»
Ο Θεός απάντησε λέγοντας: «Έχεις δει τις προδιαγραφές της; Πρέπει να είναι πλενόμενη, αλλά όχι πλαστική, να έχει 200 κινητά μέρη, όλα αντικαταστήσιμα, να αναλαμβάνει να φτιάχνει καφέ και να συμμαζεύει, να μπορεί να πάρει στα πόδια της τρία παιδιά μαζί χωρίς να φαίνεται όταν στέκεται όρθια, να έχει φιλί που μπορεί να θεραπεύσει από γδαρμένο γόνατο μέχρι ραγισμένη καρδιά και να έχει και έξι ζευγάρια χέρια.»
Ο Άγγελος έμεινε εμβρόντητος με τις απαιτήσεις ενός τέτοιου δημιουργήματος. «Έξι ζευγάρια χέρια! Αποκλείεται!», είπε ο Άγγελος. Ο Θεός αποκρίθηκε: «Δεν είναι τα χέρια το πρόβλημα, είναι τα τρία ζευγάρια μάτια που πρέπει να έχουν οι μητέρες!» «Και αυτή είναι η στάνταρ έκδοση;» ρώτησε ο Άγγελος.
Ο Θεός έγνεψε καταφατικά: «Ναι, ένα ζευγάρι μάτια είναι για να βλέπει μέσα απ’ την πόρτα, καθώς ρωτάει τα παιδιά της τι κάνουν, αν και ήδη το γνωρίζει. Το άλλο ζευγάρι στο πίσω μέρος του κεφαλιού είναι για να βλέπει τι χρειάζεται να ξέρει, αν και κανένας δε νομίζει ότι μπορεί. Και το τρίτο ζευγάρι είναι εδώ μπροστά στο πρόσωπό της. Αυτά είναι για να κοιτάζει το παιδί που έσφαλε και να του λέει ότι το αγαπάει και το καταλαβαίνει χωρίς ούτε να πει μια λέξη.»
Ο Άγγελος δοκίμασε να σταματήσει το Θεό: «Αυτή είναι πάρα πολύ δουλειά για μια μέρα. Περίμενε και αύριο το τελειώνεις…»
«Μα δεν μπορώ», αντέτεινε ο Θεός. «Βρίσκομαι τόσο κοντά στο να ολοκληρώσω αυτό το δημιούργημα που είναι τόσο κοντά στη δική μου καρδιά. Μπορεί ήδη να γιατρευτεί όταν είναι άρρωστη και μπορεί να θρέψει μια οικογένεια με μισό κιλό κιμά και μπορεί να κάνει μπάνιο σε ένα εννιάχρονο!» Ο Άγγελος ήρθε πιο κοντά και άγγιξε τη γυναίκα. «Μα, την έχεις κάνει τόσο απαλή, Κύριε.»
«Είναι απαλή», συμφώνησε ο Θεός, «αλλά την έχω κάνει επίσης σκληρή. Δεν έχεις ιδέα τι μπορεί να αντέξει και να πετύχει.»
«Θα είναι σε θέση να σκέφτεται;», ρώτησε ο άγγελος.
Ο Θεός απάντησε: «Όχι μόνο θα είναι σε θέση να σκέφτεται, αλλά θα έχει λογική και θα μπορεί να διαπραγματεύεται.»
Ο Άγγελος τότε πρόσεξε κάτι και άπλωσε το χέρι του και άγγιξε το μάγουλο της γυναίκας. «Εδώ, φαίνεται σαν να έχει διαρροή αυτό το μοντέλο. Σου είπα ότι προσπαθούσες να του φορτώσεις πολλά.»
«Δεν είναι διαρροή», είπε ο Θεός, «Είναι ένα δάκρυ!»
«Και σε τι χρησιμεύουν τα δάκρυα;» ρώτησε ο Άγγελος.
Και ο Θεός είπε: «Το δάκρυ είναι ο τρόπος για να εκφράζει τη χαρά της, τη θλίψη της, την απογοήτευσή της, τον πόνο της, τη μοναξιά της, τη λύπη της και την περηφάνια της».
Να χαίρεστε τις μητέρες σας!
Μητέρες, να αγαπάτε και να χαίρεστε τον εαυτό σας!
Χρόνια σας Τιμημένα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου