Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Η Μεγάλη Ιδέα της Στρατολόγησης

Η Μεγάλη Ιδέα της Στρατολόγησης

   
0
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 
Recruitment1Η ασφαλιστική αγορά δεν επιβιώνει χωρίς στρατολόγηση νέων ανθρώπων, όχι εδώ στην Ελλάδα, παντού σε όλο τον κόσμο. Η ικανότητα μιας εταιρείας ή ενός manager να στρατολογεί δεν εγγυάται την επιτυχία, αλλά αντίθετα, η ανικανότητα στρατολόγησης ή η αδιαφορία στον τομέα αυτόν, εγγυάται την αποτυχία!
Η στρατολόγηση δεν είναι μια μεμονωμένη ενέργεια που κατά καιρούς επαναλαμβάνεται. Θέλει οργάνωση, προϋποθέτει στόχους, απαιτεί εμπειρία, στηρίζεται σε συγκεκριμένη μεθοδολογία. Οι πετυχημένες στρατολογήσεις, όχι οι ευκαιριακές αλλά οι μεθοδικές, είναι αυτές που εξασφαλίζουν σε μεγάλο βαθμό τη βιωσιμότητα και την κερδοφορία μιας επιχείρησης. Σε πρόσφατη ομιλία του ανέφερε ο Quincy Crawford ότι, όταν ένας ασφαλιστικός σύμβουλος αποτυγχάνει, τότε ουσιαστικά αποτυγχάνει ο μάνατζερ του. Είτε ήταν λάθος του που τον στρατολόγησε, είτε δεν τον εκπαίδευσε σωστά.
Καλώς ή κακώς, όταν αναφερόμαστε σε στρατολόγηση το μυαλό μας περιορίζεται στον κύκλο των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και ιδιαίτερα των Ασφαλιστικών Συμβούλων των εταιρικών δικτύων. Μεγάλο λάθος. Εισροή νέων ανθρώπων έχει ανάγκη το σύνολο της ασφαλιστικής αγοράς, είτε οι εταιρείες είτε η διαμεσολάβηση είτε η ίδια η Εποπτική Αρχή. Πάντα είχα την απορία γιατί, ενώ ακούμε ότι η Εποπτική Αρχή φροντίζει για το συνολικό καλό της Ασφαλιστικής Αγοράς και των Πελατών της, τα προβλήματα όχι μόνο εξακολουθούν να υπάρχουν, αλλά τα κενά μεταξύ θεωρίας και πράξης μάλλον διευρύνονται. Την απάντηση την έλαβα από γνωστό διαμεσολαβητή με σημαντική παρουσία στα κοινά του χώρου. Δεν υπάρχει προσωπικό, μου είπε, έχουν πρόωρα συνταξιοδοτηθεί όλοι! Πώς λοιπόν να λειτουργήσει ολόκληρη εποπτική αρχή όταν δεν είναι επαρκώς στελεχωμένη;
Είναι θέμα της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα ή απλώς δεν είναι στις πρώτες προτεραιότητες της Διοίκησης της Τράπεζας; Αδυνατεί να προσλάβει προσωπικό ή έχει σοβαρότερα προβλήματα; Είναι ευθύνη της κ. Σελινιωτάκη να στελεχώσει την ομάδα της ή απλώς εισηγείται και περιμένει; Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, η λειτουργία της Εποπτικής Αρχής χωλαίνει και λόγω έλλειψης προσωπικού. Αν όντως οι ανεπίσημες πληροφορίες που λάβαμε για την ελλιπή αυτή στελέχωση ανταποκρίνονται στην αλήθεια, τότε ας αναζητηθούν και πρόσκαιρες αλλά ουσιαστικές λύσεις. Ας δημοσιοποιήσει η εποπτική αρχή την ανάγκη αυτή και ας κινήσει διαδικασίες στρατολόγησης. Η… κινητικότητα ανακαλύφθηκε, χρησιμοποιήθηκε και ολοκληρώθηκε μόνο μεταξύ δημοτικών αστυνομικών και σχολικών φυλάκων; Είναι βέβαιο ότι υπάρχουν επαγγελματίες και είναι η κατάλληλη στιγμή να στρατολογηθούν.
Editorial Νίκου Μωράκη στο Ασφαλιστικό Marketing Απριλίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου