Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Γιατί οι ασφαλιστές δεν θέλουν την υπερβολική γραφειοκρατία;

Γιατί οι ασφαλιστές δεν θέλουν την υπερβολική γραφειοκρατία;

Γιατί οι ασφαλιστές δεν θέλουν την υπερβολική γραφειοκρατία;
Αναρωτήθηκες ποτέ διαμεσολαβητή μου, πόσο χρόνο κλέβει μια ασφάλιση αυτοκινήτου από την τσέπη σου; Απλούστατα, επειδή η γραφειοκρατία κλέβει το χρόνο των διαμεσολαβούντων που είναι το πολυτιμότερο κεφάλαιό τους και μια ασφάλιση αυτοκινήτου δεν ανταμείβει το χρόνο τους για να επιβιώσουν.
Η αρπαγή του χρόνου, ξεκινάει από τον πελάτη που θα τηλεφωνήσει για να του δώσεις μια «καλύτερη» προσφορά… Και δεν είναι βέβαια ένας οποιοσδήποτε πελάτης... Είναι ένας υποψήφιος πελάτης αναλυτικά πληροφορημένος από τα συγκριτικά site τιμών του διαδικτύου.
Τι προϊόν θα βρεις πιο φθηνό και από το φθηνό του διαδικτύου, του φίλου, του γνωστού, του κουμπάρου, του συναδέλφου πράκτορα, για να φανείς ανταγωνιστικός και να πουλήσεις;
Πού θα βρεις πιο αξιόπιστη εταιρεία και με αξιοπρεπή προμήθεια, για να βγάλεις «μεροκάματο» και σήμερα; Τα εκπτωτικά πακέτα ασφάλισης πληρώνουν μειωμένη προμήθεια και δεν αποδίδουν κέρδος.
Πώς θα συγκρίνεις, όλα τα πιθανά ανταγωνιστικά προϊόντα, της εταιρείας που εκπροσωπείς, ώστε να γνωρίζεις τις πιθανές αντιρρήσεις που θα ακούσεις κατά την πώληση;
Τρέχει ο χρόνος…
Έχεις στην διάθεση σου ένα ηλεκτρονικό συγκριτικό πίνακα ασφαλίστρων για να λιγοστέψεις τον χρόνο απάντησης στον πελάτη ή τιμολογείς ξεχωριστά ανά ασφαλιστική εταιρεία που συνεργάζεσαι;
Εκτός εάν συμβουλεύεσαι το παλιό «παραδοσιακό πίνακα» ασφαλίστρων συμφώνα με τους ίππους του οχήματος, που έχει κάνει θεαματική εμφάνιση στην εκσυγχρονισμένη ασφαλιστική αγορά μας.
Απαραίτητος χρόνος σου χρειάζεται για να εφαρμόσεις και την κανονιστική συμπεριφορά(αντ)ασφαλιστικών διαμεσολαβητών της Πράξης 31/30 9 2013 της Τράπεζας Ελλάδος, περί δελτίου αναγκών, προσυμβατικής και μετασυμβατικής ενημέρωσης του καταναλωτή, τήρησης αρχείου ενημέρωσης κα.
Μια μέση προμήθεια ασφαλιστή από πώληση συμβολαίου οχήματος, είναι περίπου 20 ευρώ ανά συμβόλαιο. Από αυτό το πόσο θα πρέπει να πληρώσεις εφορία από 26% και άνω, αναλόγως τα εισοδήματα, ασφαλιστικές εισφορές περίπου 900 ευρώ την διμηνία, λογαριασμό κινητού τηλεφώνου, χαρτί και μελάνι για να εκτυπώσεις το συμβόλαιο, μισθό υπαλλήλου κα.
Για να βγάλεις τον βασικό μισθό 600 ευρώ διαμεσολαβητή μου, χρειάζεσαι περίπου 30 νέες πωλήσεις ασφαλιστηρίων οχημάτων τον μήνα. Σε αντίθετη περίπτωση το παλιό σου χαρτοφυλάκιο το «πληρώνεις» για να το διατηρήσεις.
Συνοψίζοντας όλα τα παραπάνω, το ερώτημα που τίθεται είναι ποτέ θα μείνει ελεύθερος χρόνος για την εξεύρεση νέων πελατών και την πώληση 30 νέων συμβολαίων, όταν όλος ο χρόνος του διαμεσολαβητήαναλώνεται στην γραφειοκρατία;
Η ασφάλιση αυτοκινήτου ήταν κατά την «λαιοκοασφαλιστική ρήση», η πιο «απλή μορφή ασφάλισης», ενίσχυσε τον διαμεσολαβητή με εισοδήματα και πελάτες και έθρεψε γενιές πρακτόρων και ασφαλιστών με παραγωγές και bonus. Γιατί λοιπόν σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς του επαγγέλματος, δεν απλουστεύονται οι διαδικασίες στον κλάδο οχημάτων, προς όφελος της ανάπτυξης;
Το nextdeal.gr προτείνει τον διάλογο όλων των εμπλεκόμενων φορέων της ιδιωτικής ασφάλισης, ΠΣΑΣ ΣΕΜΑ, ΠΣΣΑΣ, ΠΟΑΔ, ΕΑΕΕ με την Τράπεζα της Ελλάδας και μεταξύ των, για την επανεξέταση του θέματος των γραφειοκρατικών διαδικασιών και την εξ αρχής αντιμετώπιση των διαδικασιών ανά κλάδο ασφάλισης.
Επιπλέον, το nextdeal.gr προτείνει στους διαμεσολαβούντες κάθε κατηγορίας να «πουλάνε ακριβά το τομάρι τους» και να ασχολούνται με θέματα και προϊόντα που τους προσφέρουν καλύτερες αμοιβές. Οι τράπεζες και οι εταιρίες ας έχουν τους στόχους τους και τις προτιμήσεις τους. Το ίδιο να κάνουν και οιδιαμεσολαβούντες, να δουν ποιο προϊόν και ποια προμήθεια τους δίνει αξιοπρεπή διαβίωση. Μην παρασύρονται από διαφημίσεις και εξαγγελίες που δεν εξυπηρετούν την τσέπη τους. Έχουμε την εντύπωση ότι οι περισσότεροι ασφαλιστές σήμερα έχουν εισοδήματα κατώτερα του κατώτερου μισθού επιβίωσης! Σε κάθε 100 ευρώ προμήθεια αφαιρέστε το χρόνο πώλησης, εφορία, εισφορές ταμείων, βενζίνες μετακίνησης, δώρα – λουλούδια κλπ σε γιορτές/επισκέψεις… και θα καταλάβετε τι περισσεύει για να ζήσει την οικογένειά του και αυτός.
Να γιατί η γραφειοκρατία είναι κλέφτης του χρόνου του και γιατί πολλοί ασφαλιστές νιώθουν σκληρό το ρητό που λέει ότι όποιος σπαταλά το χρόνο του, σπαταλά τη ζωή του!

Ο/Η Διαμεσολαβητής
Nextdeal

Γράφει:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου