Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Όμιλος Generali: Αυξήθηκαν τα λειτουργικά κέρδη

Όμιλος Generali: Αυξήθηκαν τα λειτουργικά κέρδη

Όμιλος Generali: Αυξήθηκαν τα λειτουργικά κέρδη
Κατά 6% και στα 1,326 δισ. ευρώ αυξήθηκαν τα λειτουργικά κέρδη της Generali το πρώτο τρίμηνο του 2015, καθώς η σημαντική άνοδος στους κλάδους ζωής αντιστάθμισε την πτώση στους κλάδους ζημιών. Παράλληλα, η τρίτη μεγαλύτερη ασφαλιστική της Ευρώπης πέτυχε τα καλύτερά της αποτελέσματα τριμήνουεδώ και 7 χρόνια.
Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, τα καθαρά κέρδη της Generali τοα΄ τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 3,3% στα 682 εκατ. ευρώ, ενώ η παραγωγή ασφαλίστρων ξεπέρασε τα 20 δισ. ευρώ (+8,3%). Αυτό οφείλεται κυρίως στα συμβόλαια ζωής (13,7 δισ., +12,7% σε σχέση με πέρυσι) και ειδικότερα στην ασυνήθιστη άνοδο των unit-linked προϊόντων, που έδωσαν το 24,5% των ασφαλίστρων ζωής.
Τα έσοδα από ασφάλιστρα στους κλάδους ζημιών παρέμειναν σταθερά στα 6,483 δισ. ευρώ, καθώς οι φυσικές καταστροφές στην Ιταλία και στην κεντρική Ευρώπη επέδρασαν αρνητικά.
Ο συντελεστής φερεγγυότητας –τον οποίο η εταιρεία επισημαίνει ότι τον παρακολουθεί στενά– ανέβηκε στο 168% στα τέλη Μαρτίου, έναντι 156% στα τέλη του 2014. Η δε καθαρή θέση των μετόχων αυξήθηκε κατά 12,5%, ξεπερνώντας τα 26 δισ. ευρώ.
Nextdeal

Γράφει:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου