Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ: Αστική ευθύνη προς τρίτους από Ατυχηματική Ρύπανση!

ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ: Αστική ευθύνη προς τρίτους από Ατυχηματική Ρύπανση!

ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ: Αστική ευθύνη προς τρίτους από Ατυχηματική Ρύπανση!
Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ πρωτοπορεί εδώ και αρκετό καιρό και στον κλάδο Αστικής Ευθύνης παρέχοντας μεταξύ άλλων στους συνεργάτες της τη δυνατότητα να μπουν σε εξειδικευμένες αγορές όπως αυτή που αφορά την ανάγκη κάλυψης επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στο χώρο της συλλογής και μεταφοράς επικίνδυνων αποβλήτων.
Η δραστηριοποίηση στον τομέα της συλλογής και μεταφοράς επικίνδυνων αποβλήτων προϋποθέτει τη χορήγηση ειδικής άδειας από το ΥΠΕΚΑ (πρώην Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ) η οποία εξαρτάται και από την ασφάλιση των δραστηριοτήτων αυτών για τυχόν, εξαιτίας ευθύνης του δρατηριοποιούμενου, ζημιές προς τρίτους αλλά και την επαναφορά του περιβάλλοντος στην προηγούμενη από γεγονός ατυχηματικής μόλυνσης κατάσταση.
Αξίζει να σημειωθεί πως, αν δεν υφίσταται ασφαλιστήριο συμβόλαιο, τέτοιου είδους εργασίες μπορεί να εκτελεστούν μόνο εφόσον προσκομιστεί στην αδειοδοτούσα αρχή ισόποση κατά ελάχιστον τραπεζική εγγυητική επιστολή υπέρ του Δημοσίου.
ΑΤΥΧΗΜΑΤΙΚΗ ΡΥΠΝΑΣΗ: σημαίνει την εκπομπή, την απόρριψη, τη διασπορά, την απελευθέρωση ή τη διαφυγή κάθε στερεού, υγρού, αέριου ή θερμικού ρύπου ή ερεθιστικής ουσίας και το συμβάν που την προκάλεσε ήταν ξαφνικό, ακούσιο και απρόσμενο από τον ασφαλισμένο.
Τι ασφαλίζει η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ;
Καλύπτεται η αστική ευθύνη προς τρίτους του ασφαλιζόμενου κατά τη διάρκεια εργασιών συλλογής, μεταφοράς (εντός Ελληνικής επικράτειας η/και διασυνοριακής) επικίνδυνων αποβλήτων ή/και κατά τη διάρκεια προσωρινής αποθήκευσης αυτών.
Ειδικότερα καλύπτονται τα ποσά που είναι νομικά υπεύθυνος να πληρώσει ως αποζημίωση για:
  • Σωματικές βλάβες ή/και υλικές ζημιές που προκύπτουν άμεσα από τον κίνδυνο της ρύπανσης σχετικά με τις δραστηριότητες του ασφαλισμένου.
  • Το κόστος της μεταφοράς, αδρανοποίησης, καθαρισμού, εκτίμησης, περιορισμού, ελέγχου κάθε στερεού, υγρού, αέριου που μολύνουν ή ρυπαίνουν την περιουσία τρίτων (συμπεριλαμβανομένου του εδάφους και των υδάτων υπό την ιδιοκτησία τρίτων) συνέπεια ρύπανσης σχετικής με τις δρατσηριότητες του ασφαλισμένου. Έξοδα και δαπάνες απαραίτητες για την απόκρουση απαίτησης συμπεριλαμβανομένων και νομικών εξόδων.
ΑΣΦΑΛΕΙΑΙ ΜΙΝΕΤΤΑ
Nextdeal

Γράφει:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου