Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΓΟΝΕΙΣ /[ΑΒ ΤΗΣ ΑΞΙΑΣ]

Γονείς.
Η ιστορία της λέξης έχει τις ρίζες της στην αρχαία ελληνική και δεν επιδέχτηκε αλλαγές ή αλλοιώσεις. Η καταγωγή της προκύπτει από το ρήμα γίγνομαι, που όταν αναφέρεται σε πρόσωπα, έχει τη σημασία του γεννιέμαι.
Η αμερικανίδα συγγραφέας Elisabeth Stone έγραψε : «Η απόφαση να κάνεις παιδί είναι πραγματικά βαρυσήμαντη. Αποφασίζεις ν’ αφήσεις την καρδιά σου να κυκλοφορεί έξω από το σώμα σου για πάντα». Αυτή πραγματικά είναι η σημασία της λέξης Γονιός-Γονείς.
Είναι μάταιο να αναφερθούν όλες οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνει ένα ζευγάρι, όταν αποκτά παιδί, όπως το ίδιο γνωστή σε όλους είναι και η χαρά της νέας ζωής, της δημιουργίας και της ανατροφής της.
Βασικό στοιχείο αυτής της ανατροφής είναι η προστασία του παιδιού από την ασθένεια, το ατύχημα και κάθε κίνδυνο υγείας, που μπορεί να το απειλήσει. Εξίσου σημαντική βέβαια είναι και η καλύτερη δυνατή εξασφάλιση της πορείας του μετά την ενηλικίωσή του (σπουδές, επάγγελμα, μέλλον).
Σχετικά με την υγεία και τις σπουδές του παιδιού, οι γονείς προχωρούν πολλές φορές σε θυσίες, οι οποίες είναι μεγάλες και δημιουργούν περισσότερα βάρη. Η 1η ΑΞΙΑ γνωρίζοντας τις υποχρεώσεις της εποχής και σεβόμενη το ρόλο των γονιών σήμερα, είναι έτοιμη να προτείνει τέτοια προγράμματα υγείας και σπουδών, που ως κόστος ισοδυναμούν μ’ έναν καφέ του μπαμπά και της μαμάς σε εβδομαδιαία βάση.
Αξίζει λοιπόν τον κόπο να πιούμε έναν καφέ λιγότερο, προασπίζοντας έτσι τη μεγαλύτερη ΑΞΙΑ της ζωής μας, τα ΠΑΙΔΙΑ μας.
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙΤΕ:
Απλά με ένα τηλεφώνημα στο 2130 212333
Να έρθετε από τα γραφεία μας Λ. Συγγρου 106, Αθήνα
Να στείλουμε έναν συνεργάτη μας για πλήρη ενημέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου