Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

2 απλοί τρόποι για να αυξήσετε σίγουρα την παραγωγή σας

Αν θέλετε να είστε παραγωγικοί, θα πρέπει να βάλετε στην άκρη τα πράγματα που είναι λιγότερο σημαντικά, επενδύοντας χρόνο στις προτεραιότητές σας. Πρέπει να ξοδέψετε τόσο πολύ χρόνο για να κάνετε τη δουλειά που σας φέρνει πιο κοντά στους στόχους σας και στο όραμά σας, που δεν θα έχετε χρόνο για πράγματα που δεν είναι τόσο σημαντικά.
Του Anthony Iannarino*
Ασχοληθείτε πρώτα με τα σημαντικά
Αν θέλετε να διασφαλίσετε ότι σημειώνετε πρόοδο στην διεκπεραίωση των προτεραιοτήτων σας κάθε μέρα, ξοδέψετε το πρώτο μέρος του παραγωγικού σας χρόνου εκεί. Πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο, αφιερώστε τον χρόνο και την ενέργειά σας σε ότι είναι πιο σημαντικό για σας.
Ενενήντα λεπτά είναι αρκετά για να σημειώσετε πρόοδο. Όμως αν πρόκειται να ξοδέψετε τα πρώτα ενενήντα λεπτά στα σημαντικά θέματα, θα πρέπει να αποφύγετε τα email, το τηλέφωνο, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και να αποδεχτείτε το γεγονός ότι ορισμένα πράγματα που κανονικά θα αποσπούσαν την προσοχή σας θα περιμένουν.
Αυτοί που θα φέρουν αποτελέσματα στην εποχή των άπειρων περισπασμών θα είναι όσοι δεν φοβούνται να χάσουν κάποια πράγματα.
Αφήστε κάποια πράγματα… στη μέση
Αν δεν σας αρέσει και πολύ να χάσετε όλους τους περισπασμούς και τις προτροπές που μαστίζουν την ημέρα σας και «κλέβουν» τα αποτελέσματά σας, αυτό που πρέπει να κάνετε στη συνέχεια θα σας δυσαρεστήσει πραγματικά.
Αν θέλετε να φτάσετε στους στόχους σας και να παράγετε αποτελέσματα, θα πρέπει να αφήσετε κάποια πράγματα ανολοκλήρωτα. Θα πρέπει να αποδεχτείτε ότι έχετε αναπάντητα email στο ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο. Θα υπάρξουν εργασίες, και κάποιες θα είναι σημαντικές, που δεν θα αποσπούν ούτε για ένα λεπτό την προσοχή σας και θα μένουν στάσιμες.
Είναι δύσκολο να ξέρεις ότι έχεις αφήσει στη μέση δουλειά – και ότι δεν παίζει να την τελειώσεις σύντομα. Όμως η πρόοδος στα πιο σημαντικά πράγματα συνεπάγεται ότι λιγότερες προτεραιότητες μένουν στη μέση. Η ολοκλήρωση των σημαντικών πραγμάτων “παραγκωνίζει” τα ασήμαντα.
Εστιάζοντας στα πιο σημαντικά πράγματα, αφήνετε στην άκρη τα λιγότερο ουσιαστικά. Λέτε «όχι» σε μικρά πράγματα, λέγοντας «ναι» σε μεγαλύτερα.
*Ο Anthony Iannarino είναι διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας παροχής εκπαιδευτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών B2B Sales Coash & Consultancy, καθώς και επίκουρος καθηγητής στη Σχολή Διοίκησης και Ηγεσίας του Capital University στο Οχάιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου