Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Οι υπηρεσίες τηλεματικής UBI αλλάζουν ραγδαία τον τρόπο της ασφάλισης του αυτοκινήτου

Οι υπηρεσίες τηλεματικής UBI αλλάζουν ραγδαία τον τρόπο της ασφάλισης του αυτοκινήτου

Η χρήση της ασφάλισης του αυτοκινήτου σε σύνδεση τις υπηρεσίες τηλεματικής UBI (Usage-based insurance) τείνει να εξελίχθη σε ένα ραγδαία αυξανόμενο παγκόσμιο φαινόμενο, αλλάζοντας τα δεδομένα στην ασφάλιση.
436363
Αυτό επισημαίνει έκθεση της Visiongain για την ασφαλιστική αγορά στις ασφάλειες αυτοκινήτου (Usage-based insurance 2015-2025) και εκτιμά ότι η παγκόσμια αγορά με βάση τη χρήση ασφάλισης με συστήματα UBI μέσα στο 2015 θα απαριθμεί 21.7 εκατομμύρια ασφαλισμένους, σημειώνοντας μια σημαντική αύξηση, αφού το 2014 τα ασφαλισμένα αυτοκίνητα με χρήση UBI ήταν στα 12,2 εκατ .
Επίσης εκτιμά ότι η αύξηση αυτή στην χρήση της ασφάλισης με συστήματα UBI θα φανεί τα επόμενα χρόνια, με τα smartphone και τις υβριδικές λύσεις, που συμβάλουν όλο και πιο πολύ στη χρήση της ασφάλισης με UBI.
Πηγή : marketwatch.com
Πως λειτουργεί η ασφάλιση με συστήματα τηλεματικής
Η χρήση συστημάτων τηλεματικής για την ασφάλιση του αυτοκινήτου διαφέρει από την κλασική ασφάλιση, καθώς η τιμολόγηση και κατ επέκταση η εκτίμηση του κινδύνου για την ασφαλιστική εταιρία γίνεται και με βάση δεδομένα που συλλέγονται από τηλεματικά συστήματα στο αυτοκίνητο.
Αυτά τα δεδομένα έχουν σχέση με τα χιλιόμετρα, την οδική συμπεριφορά του οδηγού , τον τύπο του οχήματος , τις αποστάσεις που διανύει κ.αλ. Ετσι οι ασφαλισμένοι που δέχονται να ασφαλιστούν με αυτό τον τρόπο λαμβάνουν ή κάποια έκπτωση στα ασφάλιστρα ή μπόνους ανάλογα με τα δεδομένα που συλλέγονται, όπως αναφέρονται παραπάνω

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου