Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Νέοι ανασφάλιστοι και εξαγορές από το capital control

Νέοι ανασφάλιστοι και εξαγορές από το capital control

Σήμερα το μεσημέρι συναντώνται Τράπεζα της Ελλάδος και ασφαλιστές για να συζητήσουν τις συνέπειες του capitalcontrol στην λειτουργία των επιχειρήσεων καθώς και το πώς θα ξεπεραστούν λειτουργικά θέματα που αφορούν την είσπραξη των ασφαλίστρων και την παροχή αποζημιώσεων σε περιπτώσεις εξαγοράς συμβολαίων.
Στο πλαίσιο αυτό η διοίκηση της ΕΑΕΕ και εκπρόσωποι των εταιρειών θα συζητήσουν αναζητώντας λύσεις που θα συντελέσουν στην ομαλή λειτουργία της αγοράς.
Κατά τις πληροφορίες υπάρχει ανησυχία για τα συμβόλαια αυτοκινήτου και αν αυτά θα είναι σε ισχύ σε περίπτωση που δεν πληρωθούν από τους καταναλωτές εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί.
Οι πρώτες απόψεις ήταν να δοθεί χρονική παράταση ώστε να αποσβεστούν τυχόν κραδασμοί ωστόσο υπάρχει και η διαφορετική άποψη. Όπως αναφέρουν στελέχη της αγοράς στην περίπτωση που ακυρωθούν συμβόλαια ή δεν εκδοθούν εφόσον δεν έχουν πληρωθεί τότε θα δημιουργηθεί μια πολύ κακή κατάσταση στην αγορά η οποία δεν θα οδηγήσει σε καλό.
Καλύτερα να γνωρίζουν οι πολίτες ότι έχουν περιθώριο παρά να κοπεί το συμβόλαιό τους και να ενταχθούν στους ανασφάλιστους με άγνωστη την ημέρα επιστροφή τους στην διαδικασία ασφάλισης.
Να επισημανθεί ότι μείζον θέμα για τις εταιρείες το οποίο όμως δεν έχει ακόμα διογκωθεί είναι η εξαγορά συμβολαίων. Δεν αποκλείεται σε περίπτωση που διατηρηθεί η αμφίβολη κατάσταση στην αγορά να ανακύψει κύμα εξαγορών.

Γιάννης Βερμισσώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου