Κυριακή 7 Ιουνίου 2015

Διαδήλωση ασφαλιστών κατά της αθέμιτης πρακτικής τραπεζών - 10 Ιουνίου, στις 12:00 στην οδό Αμερικής 3

Διαδήλωση ασφαλιστών κατά της αθέμιτης πρακτικής τραπεζών - 10 Ιουνίου, στις 12:00 στην οδό Αμερικής 3

Κυριακή, 7 Ιουνίου 2015

Ο κύβος ερρίφθη και οι ασφαλιστές κάνουν διαδήλωση κατά των αθέμιτων πρακτικών των τραπεζών στην πώληση ασφαλιστικών προϊόντων και κατά του Bancassurance.
Σύμφωνα με πληροφορίες του nextdeal.gr, η διαδήλωση οργανώνεται από την ΕΑΔΕ (την Ένωση Διαμεσολαβητών Ελλάδος) και θα πραγματοποιηθεί στις 10 Ιουνίου, στις 12:00, στην οδό Αμερικής 3, έξω από τα γραφεία της Τράπεζας Πειραιώς, απέναντι από γραφεία της Τράπεζα της Ελλάδος.

Η διαμαρτυρία των ασφαλιστών απευθύνεται σε όλο τον τραπεζικό κλάδο και υποστηρίζεται και από τα Επαγγελματικά Επιμελητήρια Αθηνών, Πειραιώς, Θεσσαλονίκης. Σημειώνεται ότι τον Μάιο του 2013 η Τράπεζα της Ελλάδος με εγκύκλιό της αναγνώρισε ότι εκ μέρους ορισμένων τραπεζών υιοθετούνται αθέμιτες πρακτικές στην πώληση ασφαλιστικών προϊόντων μέσω τραπεζικών υποκαταστημάτων.

Πρόσφατα σε ανακοίνωση του ΕΕΑ, αναφέρονταν ότι οι καταγγελίες από πολίτες ότι υφίστανται αθέμιτες πιέσεις που υπερβαίνουν κάθε καλόπιστο όριο προκειμένου να ασφαλίσουν τα δάνειά τους σε ασφαλιστικές εταιρείες συνδεόμενες με την εκάστοτε τράπεζα ή που απειλούνται ότι δε θα αποκτήσουν μπλοκ επιταγών εάν δεν «συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις» και δεν παραχωρήσουν ασφαλιστήρια συμβόλαια προς την τράπεζα,αυξάνονται καθημερινά. Παράλληλα, μας καταγγέλλεται, έλεγε η ανακοίνωση του ΕΕΑ, ότι οι καταναλωτές κατακλύζονται από sms και e-mails, μέσω των οποίων κάποιες τράπεζες – εκμεταλλευόμενες τα προσωπικά δεδομένα των πελατών τους – τους πιέζουν να ακυρώσουν τα ήδη υπάρχοντα ασφαλιστήρια συμβόλαιά τους και να ασφαλιστούν μέσω της τράπεζας.

Διαβάστε εδώ την εγκύκλιο της ΤτΕ.  πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου