Δημοσίευση: Πέμπτη, 25 Ιουνίου 2015 11:12
Πώς θα γνωρίζω, ποιος ασφαλιστής είναι νόμιμος ή «μαύρος κωδικός»;
Γράφαμε τις προάλλες εδώ για τους «μαύρους κωδικούς» των ασφαλιστών και μεταφέραμε μία πρόταση αναγνώστη μας η οποία εάν εφαρμοσθεί θα συμβάλει αναμφίβολα σε ένα ξεσκαρτάρισμα όλου αυτού του συστήματος των «μαύρων κωδικών».
Η πρόταση ούτε λίγο ούτε πολύ προβλέπει την δημιουργία μίας ηλεκτρονικής βάσης όλων των ασφαλιστώνστην οποία θα μπορεί να προσφεύγει με ένα κλικ ο ασφαλισμένος ώστε να διαπιστώνει εάν περιλαμβάνεται σε αυτή ο ασφαλιστής του.
Αυτή η βάση δεδομένων θα μπορούσε να δημιουργεί με την βοήθεια των επιμελητηρίων και των συλλόγων των διαμεσολαβούντων.
Μια ανάλογη βάση δημιουργήθηκε για τα αυτοκίνητα από το Κέντρο Πληροφοριών και το Επικουρικό Κεφάλαιο για τα αυτοκίνητα.
Η πρόταση διαβάστηκε από τους αναγνώστες μας και σε γενικές γραμμές έγινε δεκτή ως θετική. Παράλληλα μας επισημάνθηκε, όχι από το Επιμελητήριο, ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, δίνει τη δυνατότητα σε όποιον επιθυμεί να «ψάξει» εάν κάποιος επαγγελματίας ή κάποια εταιρεία είναι μέλος του.
Το διερευνήσαμε και διαπιστώσαμε ότι μία στοιχειώδη δυνατότητα όντως δίνεται στη διεύθυνση μελών (πατήστε εδώ). Με αφορμή αυτό λοιπόν θα μπορούσε να δημιουργηθεί μία πανελλαδική βάση δεδομένωνγια όλους τους ασφαλιστές και έτσι να ήταν όλοι σίγουροι ποιοι είναι οι αδειούχοι επαγγελματίεςασφαλιστικοί διαμεσολαβητές.
Ιδού πεδίο δόξης λαμπρό για επιμελήτρια και συλλόγους… προκειμένου ο ασφαλισμένος να μαθαίνει σίγουρα ποιος ασφαλιστής είναι νόμιμος! Περιμένουμε επίσημη γραπτή ενημέρωση και πρωτοβουλίες από τον Πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητρίου Αθηνών Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, και τους προέδρους ΣΕΜΑ, ΠΣΑΣ, ΠΣΣΑΣ ΠΟΑΔ. κ.κ. Γιώργο Καραβία, Παναγιώτη Λελεδάκη, Δημήτρη Γαβαλάκη και Αλεξάνδρο Ραφαηλίδη και την πρόεδρο της ΕΕΑΕ κα. Δήμητρα Λύχρου!
Υ.Γ.1: Επισημαίνεται ότι η νομοθεσία επιβάλλει ήδη στον ασφαλιστή όταν συνεργάζεται με έναν υποψήφιο προς ασφάλιση να του επιδεικνύει τα στοιχεία που πιστοποιούν ότι έχει άδεια ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.
Υ.Γ.2: Μήπως τελικά η ΔΕΙΑ θα πρέπει ως εποπτεύουσα αρχή να δημιουργήσει τη βάση δεδομένων για τουςδιαμεσολαβούντες, αφού έχει όλα τα στοιχεία; Περιμένουμε και από την ΔΕΙΑ μία επίσημη ενημέρωση... Άλλωστε για τις «λαμαρίνες» (βάση δεδομένων αυτοκινήτων) ενδιαφέρθηκε, για τα πρόσωπα δεν πρέπει;
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου