Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Ποιοι μεσάζοντες «καπελώνουν» τις προμήθειες των επαγγελματιών ασφαλιστών;

Ποιοι μεσάζοντες «καπελώνουν» τις προμήθειες των επαγγελματιών ασφαλιστών;

Nextdeal newsroom

Γράφει:

Ποιοι μεσάζοντες «καπελώνουν» τις προμήθειες των επαγγελματιών ασφαλιστών;
Παράλληλα με όσα διαδραματίζονται στη σκηνή της νεοελληνικής ασφαλιστικής αγοράς στα παρασκήνια γίνεται «άγριος χαμός» και καθημερινά ρίχνονται ζάρια για το ποιος θα κερδίσει τα «ιμάτια» του ιδρώταασφαλισμένων που νομίζουν ότι είναι ασφαλισμένοι σε καλά χέρια αλλά αγνοούν ότι το συμβόλαιό τους περιφέρεται από εταιρία σε εταιρία μέσω περίεργων συμφωνιών πακέτων που πάνω τους είναι «καρφιτσωμένο» και το ασφαλιστήριο δίπλα σε δάνεια, κατασχέσεις, διακανονισμούς, συμψηφισμούς, μεταγραφές, διαγραφές και… κύπελλα βραβεύσεων ή εισιτήρια ταξιδιών.
Από τις εταιρίες που κλείνουν ή έκλεισαν γίνονται μεταφορές συμβολαίων και ανθρώπων «επί χρήμασιν» για κάποιους με μεγάλα παζάρια. Κάποιος «κουστουμάτος» είχε προετοιμάσει τη μεταγραφή πριν φύγει από την πρώην εταιρία στην οποία είχε κάνει «πράματα και θάματα»… Εδώ χάνονται αμοιβές για τους γνήσιους επαγγελματίες.
Μεσαία κυρίως στελέχη πωλήσεων σαν «αλεπούδες» περιμένουν πότε ο κόρακας θα κελαηδήσει να του πάρουν το τυρί. Κάποιοι γενικοί συμφωνούν μια τιμή προμήθειας ας πούμε 21% και αυτοί ψαρεύουν με 23% κάπου αλλού… Πόλεμος και μεταξύ επιθεωρητών ίδιας ή άλλης εταιρίας… Πόλεμος και μεταξύ γενικών Διευθυντών εταιριών. Αλλά και συμμαχίες μοιρασιάς… Και εδώ χάνονται προμήθειες για το υγιές κομμάτιδιαμεσολαβούντων.
Στο παιχνίδι αυξομείωση προμηθειών, τιμολογίων αλλά και ζημιών σε συνεργασία με συνεργεία, χάνονται προμήθειες για το υγιές κομμάτι επαγγελματιών.
Παζάρια στις τιμές εργασιών συνεργείων ανά αυτοκίνητο αλλά και με πακέτα (και προμήθειες). Και από εδώ χάνονται προμήθειες για τους επαγγελματίες.
Παζάρια στα τιμολόγια ανταλλακτικών (και προμήθειες).
Παζάρια στις προσφορές πραγματογνωμόνων.
Παζάρια στις θραύσεις κρυστάλλων, στις νομικές προστασίες αλλά και σε… άλλες εφευρετικές καλύψεις για δάνεια, χρηματικές απώλειες κ.α.
Παζάρια στις αστικές ευθύνες με προσθαφαιρέσεις καλύψεων για ασφαλιστικούς συμβούλους. Αλήθεια ποιοι παίζουν στην πλάτη των διαμεσολαβούντων;
Παζάρια στα εκπαιδευτικά σεμινάρια, ατομικά πακέτα και χορηγίες. Και εδώ παρασκήνια για στρατολογήσεις συνεργατών (έτσι μπερδεύτηκε η LIMRA κάποια εποχή και αποχώρησε από την Ελλάδα). Ερωτηματικά και για εκπαιδευτές που υπόσχονται «λαγούς με πετραχήλια» και συνταγές επιτυχίας (με το αζημίωτο) χωρίς αποτελέσματα και συνάντηση «αστέρων» που εθήτευσαν και στην πρώην ΑΣΠΙΔΑ με αμοιβές χιλιάδων ευρώ… και επιτυχίες στις διαφημίσεις όχι σε συμβόλαια… και ανάδειξη επαγγελματιών. Και εδώ χάνονται αμοιβές για το υγιές κομμάτι. Ποιοι εκπαιδεύουν; Ποιοι τους προωθούν;
«Ψάρεμα σε θολά νερά» και από πολλά «αστέρια» εταιριών που μετά τη σύνταξή τους «δικτυώθηκαν» με «ασυμβίβαστες» ιδιότητες σε άλλες εταιρίες και διαμεσολαβητικά γραφεία. Ποιος ο νέος ρόλος τους αλλά κυρίως ποιος ο ρόλος τους στη προηγούμενη θέση τους; Πώς γίνεται πρώην υπάλληλοι εταιριών να έχουν πρακτορεία με διαμεσολαβητές που συνεργάστηκαν στην εταιρία που έπαιρναν μισθοδοσία; Και εδώ χάνονται προμήθειες και αμοιβές για τους κανονικούς επαγγελματίες.
«Ψάρεμα σε θολά νερά» και από υπαλλήλους εταιριών που έκλεισαν και δεν ξεμπέρδεψαν ακόμα με τις ευθύνες τους…
«Ψάρεμα σε θολά νερά» και η επιμονή κάποιων να βασίζονται περισσότερο σε παραγωγές «αγνώστου» προελεύσεως και όχι στα «φανερά» δίκτυά τους.
Η παράκαμψη εξαπλώθηκε και έγινε αισθητή στο κοινό που γυρίζει τη πλάτη στο μεγαλύτερο κομμάτι τηςασφαλιστικής αγοράς. Το ασφάλιστρο επιβαρύνεται εξαιτίας της διαρροής χρημάτων σε λάθος πρόσωπα.
Το υγιές κομμάτι, περίλυπο παρακολουθεί και περιμένει από τη ΔΕΙΑ να πάρει μέτρα κάθαρσης.
Δεν πάει άλλο! Η αδικία είναι ότι οι Έλληνες μένουν ανασφάλιστοι σε δύσκολες εποχές για την πατρίδα μας. Και επιπλέον εξαιτίας όλων των παραπάνω πληρώνουν ακριβότερα την επιλογή να ασφαλιστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου