Ακροβατεί η αγορά με την Οδηγία Solvency και την εφαρμογή της καθώς ακόμα παραμένει ανοικτό το θέμα της υιοθέτησής της στο εθνικό δίκαιο.


Η μέχρι σήμερα χρονική καθυστέρηση  δεν αποτελεί σκόπελο στην εφαρμογή της η οποία προχωρεί απαρεγκλίτως αλλά συνιστά ένα τυπικό θέμα το οποία απειλεί την χώρα και με πρόστιμο όπως προβλέπεται από τις ευρωπαϊκές αρχές και την συμμόρφωση των μελών στις Οδηγίες και την νομοθεσία.
Οι κυβερνητικά αρμόδιοι θα πρέπει να προωθήσουν το συγκεκριμένο θέμα άμεσα για το οποίοι βέβαια η ενημέρωσή τους πραγματοποιείται σταδιακά καθώς δεν υπάρχει εστιασμένη προσοχή από το κατά το τυπικά υπεύθυνο υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.
Έτσι αναδεικνύεται για μια ακόμη φορά το έλλειμμα επικοινωνίας μεταξύ της ασφαλιστικής αγοράς (της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος) και του υπουργείου Οικονομίας  καθώς η στενότερη συνεργασία τους αλλά και ο καθορισμός υπευθύνου για τα ζητήματα της ιδιωτικής ασφάλισης θα διευκόλυνε όχι μόνο στην συγκεκριμένη περίπτωση της Solvency αλλά και σε άλλα θέματα όπου η ιδιωτική ασφάλιση μέχρι σήμερα βρίσκεται στις παρυφές των διαδικασιών.
Χαρακτηριστική περίπτωση αυτή της Ασπίς όπου είχε ασχοληθεί ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Νίκος Φράγκος ο οποίος όμως με την μετακίνησή του δεν άφησε διάδοχη κατάσταση με αποτέλεσμα η νέα γ.γ. να χρειάζεται εξαρχής ενημέρωση επί όλων των θεμάτων.
Όπως και να έχει το θέμα της Solvency ακόμα και αν επισπευτεί και τελικά δεν υπάρξει πρόστιμο στην χώρα είναι μια ακόμη αφορμή για να αναδειχθεί το κενό σχέσεων μεταξύ ιδιωτικής ασφάλισης και κράτους.