Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Πριν βγείτε στους δρόμους αυτές τις γιορτινές ημέρες, ψάξτε ποια εταιρεία Οδικής Βοηθείας σας προστατεύει, πριν ξαφνιαστείτε σε δύσκολες ώρες!

Πριν βγείτε στους δρόμους αυτές τις γιορτινές ημέρες, ψάξτε ποια εταιρεία Οδικής Βοηθείας σας προστατεύει, πριν ξαφνιαστείτε σε δύσκολες ώρες!

Nextdeal newsroom

Γράφει:

Πριν βγείτε στους δρόμους αυτές τις γιορτινές ημέρες, ψάξτε ποια εταιρεία Οδικής Βοηθείας σας προστατεύει, πριν ξαφνιαστείτε σε δύσκολες ώρες!
Η οδική βοήθεια κατόπιν βλάβης, καλύπτει οποιαδήποτε ξαφνική και απρόβλεπτη ζημία από μηχανική, ηλεκτρολογική ή άλλη αιτία, που έχει ως συνέπεια την ακινητοποίηση του οχήματος που καλύπτεται, εντός και εκτός Ελλάδας. Παρέχεται από τον κλάδο 18 της ιδιωτικής ασφάλισης κατά ζημιών και αποζημιώνει τους ασφαλισμένους σε είδος ή και σε χρήμα.
Οι βασικές παροχές της οδικής βοήθειας είναι:
  • η επιτόπου επισκευή της βλάβης,
  • η μεταφορά του οχήματος σε τοπικό συνεργείο,
  • η κάλυψη εξόδων διαμονής του ασφαλισμένου και των επιβαινόντων σε ξενοδοχείο, για περιστατικά άνω των 50 χλμ από τον τόπο διαμονής.
  • η κάλυψη των εξόδων επιστροφής στον τόπο διαμονής
  • ο επαναπατρισμός του καλυπτόμενου οχήματος, του ασφαλισμένου και των επιβαινόντων, σε περίπτωση βλάβης εκτός Ελλάδας
Η κάλυψη της Οδικής βοήθειας εκτός Ελλάδας, περιλαμβάνει όλες τις χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης, την Μεγάλη Βρετάνια έως τον Βόσπορο, μέσω δικτύου αντιπροσώπων εκτός ελάχιστων μεμονωμένων κρατών που διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία. Καλύπτει βλάβες σε ΙΧΕ, ΔΧ (ταξί), Φορτηγά αυτοκίνητα μέχρι 3,5 τόνους μικτό βάρος και μοτοσυκλέτες.
Οι εταιρείες ανεξάρτητης οδικής προστασίας στην Ελλάδα, είναι η Ιντερασαλόνικα Βοηθείας, ηΙnteramerican Βοηθείας, η Mapfre Asistencia, η Eurosos Assistance, η Interpartner Assistance, ηMondial Assistance κ.α.
Το κόστος ενός συμβολαίου οδικής προστασίας ξεκινά ενδεικτικά από 25 ευρώ το εξάμηνο ανάλογα την εταιρεία και τις παροχές. Σε περίπτωση που η οδική βοήθεια προστεθεί ως κάλυψη μέσα στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματος, τότε το κόστος διαμορφώνεται ενδεικτικά γύρω στα 20 ευρώ το εξάμηνο, ανάλογα την ασφαλιστική εταιρεία. Επιπλέον η παροχή οδικής προστασίας σε οχήματα βαρέως τύπου, κοστίζει αρκετά χρήματα παραπάνω και παρέχεται κυρίως από την Ιντερσαλόνικα και την Ιnteramerican και κάποιες ακόμα εταιρείες με αρκετές προϋποθέσεις. Τα φορτηγά δημοσίας χρήσεως, είναι αντικείμενο άγριου ανταγωνισμού αυτήν την εποχή, μεταξύ 3-4 εταιρειών, συνεταιρισμών, ΚΤΕΛ, ΕΠΥ κτλ. Τα ασφάλιστρα τους τον τελευταίο μήνα κατέβηκαν μέχρι και 70%, με απρόβλεπτες συνέπειες για πολλούς ανύποπτους ιδιοκτήτες θύματα της άγνοιας τους, επειδή τα ΦΔΧ κινούνται και εκτός Ελλάδος, με άλλες νομοθεσίες και υποχρεώσεις τις οποίες δεν καλύπτουν τα συμβόλαια οδικής βοήθειας, αλλά απαιτούνται και άλλες καλύψεις.
Όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες εξυπηρετούν τους ασφαλισμένους των οχημάτων τους, σε συνεργασία με κάποια εταιρεία οδικής βοήθειας. Πιο συγκεκριμένα:
Η Interamerican Οδική Βοήθεια εξυπηρετεί βλάβες εκτός των δικών της ασφαλισμένων και των συμβολαίων οχημάτων της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής και της International Life. Η Μapfre Asistencia, εξυπηρετεί τα συμβόλαια της Υδρογείου, της Generali, της Ergo, της Μινέττα, της Eurolife ERB και της Prime. HInterpartner Assistance εξυπηρετεί τα συμβόλαια της AXA , της AIG και της Interasco. H Mondial Assistanceεξυπηρετεί τα συμβόλαια της Εθνικής Ασφαλιστικής , της Ατλαντικής Ένωσης και του ΟΡΙΖΩΝ. Η Europ Assistance εξυπηρετεί τα συμβόλαια της NP Ασφαλιστικής και η Express Service τα συμβόλαια της ΑΤΕ Ασφαλιστικής. Η Ιντερσαλόνικα που σύμφωνα με τα στοιχεία του nextdeal, θα είναι και στο 2015 πρώτη σε στόλο οχημάτων και πρώτη στον κλάδο Βοηθείας, κινείται επιθετικά και στον κλάδο βοηθείας με δικά της οχήματα εξυπηρέτησης και δικά της συνεργεία που απλώνονται γεωγραφικά σε όλη την Ελλάδα.
Ο Μέντορας, προτείνει στους ασφαλιστές να ξαναδούν το πελατολόγιο των οχημάτων τους και να προσθέσουν οδική βοήθεια σε όποιο ασφαλιστήριο δεν έχει! Επιπλέον μπορούν να δώσουν ένα ανεξάρτητο συμβόλαιο οδικής βοήθειας, ανοίγοντας διάλογο για την καλύτερη ασφάλιση και του οχήματος με υποψηφίους πελάτες! Καλή χρονιά διαμεσολαβητές μου και συγχαρητήρια σε εσάς που φέρατε τον πολιτισμό με την οδική βοήθεια και προστασία στην ελληνική κοινωνία!
Το nextdeal.gr συγκρίνοντας την εποχή χωρίς οδική βοήθεια αναγκάζεται να επισημάνει ότι στην καλή σημερινή εικόνα, βοήθησαν τα μέγιστα δυο πρωταγωνιστές ασφαλιστές του κλάδου, ο Δημήτριος Κοντομηνάς και ο Μελάς Γιαννιώτης που στα τέλη της δεκαετίας του 80 έδωσαν σκληρές μάχες με το κομματικό κράτος μέχρι να καταφέρουν να πάρουν τις άδειες ασκήσεως του κλάδου βοηθείας, για τηνInteramerican και την Ιντερσαλόνικα, αντιστοίχως. Το υπουργείο συγκοινωνιών τους οφείλει έναν έπαινο και οι Έλληνες ασφαλιστές και ασφαλιζόμενοι μεγάλη ευγνωμοσύνη!
interamerican odiki voitheiaintersalonika odiki voitheia
Μέντωρ Διαμεσολαβητής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου