Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Πότε είναι η ώρα να κάνεις μια νέα αρχή;

Πότε είναι η ώρα να κάνεις μια νέα αρχή;

Φίλε ασφαλιστή και ασφαλίστρια, πωλητή, υπάλληλε, επαγγελματία και επιχειρηματία, οποιαδήποτε δουλειά και αν κάνεις, αν έχεις νιώσει βαλτομένος και κολλημένος σε μια πορεία που δεν πάει πουθενά, η καλύτερη ώρα να ξεκινήσεις μια νέα ρότα είναι τώρα.
Θα μου πεις, γιατί είναι τώρα; Τι άλλαξε; Ποιό είναι το νέο δεδομένο;
Θα σου πω ότι δεν χρειάζεται να έχεις κάποιο «εξωτερικό» νέο δεδομένο. Αρκεί να πεις μέσα σου ΦΤΑΝΕΙ. Αρκεί να πεις μέσα σου πως δεν σου αξίζει η γκρίνια, η στεναχώρια, η αδράνεια και τα κακά αποτελέσματα. Αναγνώρισε τι έχει γίνει μέχρι σήμερα.
Δες όλες τις επιτυχίες που έχεις καταφέρει. Νιώσε περηφάνεια για όλα όσα κουράστηκες να πετύχεις, έδωσες τον καλύτερο εαυτό σου, κέρδισες και απόλαυσες με όλους τους τρόπους. Αποδέξου όμως και όσα δεν πέτυχες. Είσαι άνθρωπος και για κάποιους λόγους που ξέρεις, δεν κατάφερες όλα όσα θα ήθελες.
Μήπως όμως δεν τα ήθελες αρκετά; Μήπως δεν έδωσες τον καλύτερο εαυτό σου σε αυτά, όπως έκανες παλιότερα και πέτυχες στο παρελθόν; Μάλλον έτσι έγινε γιατί βαθιά μέσα σου ξέρεις πως ό,τι θες πολύ και το παλέψεις, εφόσον εξαρτάται από σένα μόνο, θα το πετύχεις, θα το κερδίσεις. Αρα ξέρεις πως ό,τι δεν πέτυχες, δεν το πέτυχες γιατί δεν το ήθελες τόσο πολύ όσο θα έπρεπε.
Συγχώρεσε τον εαυτό σου και κατάλαβέ τον. Έχει ανάγκη να τον καταλάβει κάποιος και δεν υπάρχει καταλληλότερος από σένα τον ίδιο. Αναγνώρισέ του το δικαίωμα να κάνει λάθος και πες του πως έχει ακόμα ευκαιρίες να κάνει σπουδαία πράγματα. Πες του πως ποτέ δεν είναι αργά και πως πάντα υπάρχει χώρος για ένα νέο ξεκίνημα. Πες του πως έχει αποδείξει ότι έχει τη δύναμη και τις ικανότητες να κάνει πολύ σπουδαία πράγματα και πως μπορεί και τώρα να το κάνει. Αρκεί να το θέλει πολύ και να αποφασίσει πως ΤΙΠΟΤΑ δεν θα τον σταματήσει μέχρι να καταφέρει όσα ονειρεύεται. Όσο χρόνο και αν χρειαστεί, όση προσπάθεια και αν βάλει, όσο πείσμα και αν δώσει.
Για αυτό σου λέω πως ΤΩΡΑ είναι η ώρα να τα αλλάξεις όλα. Να τα αλλάξεις για το δικό σου καλό, για το καλό όσων αγαπάς, για να αποκτήσεις τη δικαίωση που αξίζεις και όσα θες να απολαύσεις και να προσφέρεις σε αυτή τη ζωή. Πάντα είναι η κατάλληλη ώρα για ένα νέο ξεκίνημα αλλά η αλήθεια είναι πως η σωστή ώρα είναι η ώρα που θα το αποφασίσεις εσύ και κάθε κύτταρό σου θα είναι πλέον,αποφασισμένο και καθημερινά προσανατολισμένο στο στόχο σου.
Τότε το μόνο που μένει να δεις είναι το ΠΟΤΕ θα γίνει το όνειρό σου πραγματικότητα.
Είναι μόνο θέμα χρόνου γιατι τίποτα και κανένας δεν μπορεί να σε σταματήσει.
Να θυμάσαι πάντα πως έχεις περισσότερη δύναμη από όση φαντάζεσαι!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου