Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

Aντεπίθεση Κουρουμπλή για τις ιδιωτικές κλινικές , τον ΕΟΠΥΥ και τις ασφαλιστικές . Έρχονται αποκαλύψεις για σκάνδαλο

Aντεπίθεση Κουρουμπλή για τις ιδιωτικές κλινικές , τον ΕΟΠΥΥ και τις ασφαλιστικές . Έρχονται αποκαλύψεις για σκάνδαλο

Σκάνδαλο με ιδιωτικές εταιρίες και τον ΕΟΠΥΥ προανήγγειλε εμμέσως πλην σαφώς ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής μιλώντας το Σάββατο στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
0222131520Σύμφωνα με τον υπουργό, ο οποίος έθεσε από την περασμένη εβδομάδα θέμα σχετικά με τις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ με τις ιδιωτικές κλινικές προκαλώντας ανεπίσημες αντιδράσεις τόσο από τις κλινικές όσο και από τις ασφαλιστικές εταιρίες, υπάρχουν ανοικτά ζητήματα στον τομέα αυτό.
Μάλιστα ο υπουργός έθεσε θέμα να πληρώνουν πρώτα οι ασφαλιστικές εταιρίες τα νοσήλια των ιδιωτικών κλινικών όταν ασφαλισμένος είναι και στον ΕΟΠΠΥ και είπε ότι με την ανοχή, όπως καταγγέλλει, των προηγούμενων κυβερνήσεων ζούσαν «παρασιτικά» με τη δημόσια χρηματοδότηση αναμένονται αποκαλύψεις για τις ιδιωτικές εταιρείες.
Την αποκάλυψη, την ερχόμενη εβδομάδα, σκανδάλου με ιδιωτικές εταιρείες προαναγγέλλει ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας Μετά τις ασφαλιστικές εταιρείες που με την ανοχή, όπως καταγγέλλει, των προηγούμενων κυβερνήσεων ζούσαν «παρασιτικά» με τη δημόσια χρηματοδότηση αναμένονται αποκαλύψεις για τις ιδιωτικές εταιρείες.
Επίσης τόνισε πως στην Ελλάδα έχει ιδιωτική δαπάνη υγείας κοντά στα 45%-46% όταν το μέσο ποσοστό στην Ευρώπη είναι 25%, επισημαίνοντας πως αυτό και μόνο το στοιχείο δείχνει ότι οι πολιτικές που ακολουθήθηκαν ουσιαστικά ευνόησαν τον ιδιωτικό τομέα.
Τέλος ο υπουργός Υγείας επισήμανε ότι είναι προς έρευνα και τεκμηρίωση τα ζητήματα με τις ιδιωτικές εταιρίες και πως «την επόμενη εβδομάδα θα σκάσει ιστορία χοντρή με τις ιδιωτικές εταιρείες».a

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου