Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Οι ΕΠΥ «τρέχουν» με ιλιγγιώδη ταχύτητα

Του Γιάννη Βερμισσώ.

Χωρίς έλεγχο συνεχίζεται η δραστηριότητα των ΕΠΥ στην ελληνική αγορά. Έχουν αναχθεί σε νομική-θεσμική  ευκαιρία για όσους ενδιαφέρονται να πουλήσουν ασφάλειες και να κερδίσουν μερίδια χωρίς μεγάλα λειτουργικά κόστη και γραφειοκρατικούς σκοπέλους.
 
Οι διαμαρτυρίες της αγοράς πέφτουν στο κενό προκαλώντας ερωτηματικά για το τι συμβαίνει και ποιος μπορεί να ελέγξει την κατάσταση.
 
Νεοσύστατη ΕΠΥ προσφάτως εγκαινίασε την δραστηριότητά της  παρουσία πλήθους στελεχών  που τίμησαν την εκδήλωσή της. 
 
Την ίδια ώρα κανείς δε γνωρίζει παρά μόνο από ερμηνείες και  εμπειρικές προσεγγίσεις την ανάπτυξή τους και το πόσο μερίδιο ήδη έχουν αποκτήσει διεκδικώντας ακόμα περισσότερο. Άγνωστος παραμένει κι ο αριθμός τους.   
 
Οι παρεμβάσεις της ΕΑΕΕ στον αρμόδιο Επίτροπο της ΕΕ σχετικά με τις ΕΠΥ, οι αναφορές στην ΔΕΙΑ και οι γενικότερες προσπάθειες να αποτυπωθεί η κατάσταση που σήμερα επικρατεί πέφτουν προς ώρας στο κενό.
 
Ωστόσο κατά τις πληροφορίες το «κύτταρο» των ΕΠΥ διογκώνεται χωρίς παρακολούθηση  με δυνητικό κίνδυνο κάποια στιγμή να ξεφύγει η ανάπτυξή του. Από την άλλη πλευρά κατά τις ίδιες πληροφορίες στις γειτονικές χώρες κάποιες ασφαλιστικές ενδεχομένως να κλείσουν καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα.
 
Στο πλαίσιο αυτό αρμόδιοι της ελληνικής αγοράς διατυπώνουν το εύλογο ερώτημα κατά πόσο οι εταιρείες αυτές μπορεί να έχουν σχέση με ΕΠΥ της ελληνικής αγοράς. Που μπορεί να υποβληθεί –σε ποια υπηρεσία- ένα σχετικό ερώτημα και ποιος μπορεί να δώσει, ως αρμόδιος, την απάντηση.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου