Του Γιάννη Βερμισσώ.

Διαβεβαιώσεις για δυναμικότερο μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, επανατοποθέτηση της  ιδιωτικής ασφάλισης στην δημόσια Υγεία και Σύνταξη, αντιμετώπιση  bancassurance και  internet, και υψηλές προσδοκίες για την ασφαλιστική αγορά διατυπώθηκαν κατά την έναρξη του συνεδρίου του ΠΣΑΣ που πραγματοποίηθηκε στην Αθήνα υπό τον συντονισμό του προέδρου του κ. Παναγιώτη Λελεδάκη. (Δείτε τι είπαν οι κ. Σαρρηγεωργίου, Χατζηθεοδοσίου, Γαβαλάκης)
 
Ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ κ. Αλ. Σαρρηγεωργίου ξεκινώντας το συνέδριο αναφέρθηκε στην μεγάλη ευκαιρία που ανοίγεται για την ανάπτυξη της αγοράς και την στήριξη των πολιτών σε Σύνταξη, Υγεία και άλλους τομείς, επισημαίνοντας ότι 
 
«το πορτοφόλι των πολιτών είναι άδειο και το κοινωνικό κράτος δεν είναι εδώ».  
 
Κατέγραψε την αποδοχή που έχει ο ασφαλιστής από τις εταιρείες, ανάδειξε το επάγγελμα ως κυρίαρχο στην ασφαλιστική πώληση και δήλωσε ότι
 
«πιστεύουμε στον επαγγελματία ασφαλιστή. Τόσο η αξία του όσο και η δυνητική αμοιβή του επαγγελματία ασφαλιστικού σύμβουλου ανεβαίνουν με την εξέλιξη του κόσμου. Η ευκαιρία και η ευθύνη μας να ασφαλίσουμε τον κόσμο αυξάνεται και σε αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε να ενεργοποιηθούμε και να ανταποκριθούμε με την ενισχυμένη πλέον αξιοπιστία του κλάδου». 
 
Επιπρόσθετα ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ αναφέρθηκε στην συμμετοχή του bancassurance και του internet στην ασφαλιστική πίτα, και την δυναμική, υπερέχουσα, διακριτή παρουσία των ασφαλιστικών διαμεσολαβούντων στην όλη διαδικασία. Μάλιστα τόνισε ότι προ 12ετία στην Eurolife το bancassurance κατείχε μοναδική θέση ενώ σήμερα το 60% των πωλήσεων ανήκει στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση.  
 
Ακολούθως ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου επισήμανε ότι ο κλάδος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης δικαιώνεται και μαζί με τις ασφαλιστικές εταιρείες κερδίζει μάχες που αφορούν το μέλλον του και αναδεικνύουν την αξία του. Ακόμα αναφέρθηκε εκτενώς στην ανάγκη έναρξης διαλόγου για συνεργασία κράτους και ιδιωτών στον τομέα της Υγείας.
 
«Η συνεργασία θα φέρει καλύτερα αποτελέσματα και λιγότερο κόστος που θα είναι προς όφελος και των πολιτών και του κράτους»
 
τόνισε ο κ. Χατζηθεοδοσίου αναφέροντας στοιχεία για την διαρκώς μειούμενη παροχή δημόσια υγείας η οποία δεν είναι δωρεάν αλλά πληρώνεται από την φορολόγηση του κάθε πολίτη.
 
Στην ίδια κατεύθυνση και ο πρόεδρος της ΕΑΔΕ και του ΠΣΣΑΣ κ. Δημήτρης Γαβαλάκηςαναφέρθηκε στις κυβερνητικές άστοχες επιλογές. Κατέγραψε την αντίφαση που από την μια πλευρά ψηφίστηκε το νέο ασφαλιστικό που οδηγεί σε συρρίκνωση το επάγγελμα και από την άλλη δεν αφήνεται κανένα περιθώριο στήριξη των πολιτών με ιδιωτικές συντάξεις και παροχές Υγείας.
 
Είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γαβαλάκης ότι
 
«είναι αδιανόητο στην Ευρώπη με τους Τρείς Πυλώνες, στην Ελλάδα να παίρνουμε το υστέρημα του πολίτη και να το δίνουμε στην κρατική σύνταξη, μη αφήνοντας κανένα περιθώριο ανάπτυξης της ιδιωτικής σύνταξης».
 
ΣΥΝΕΔΡΙΟ
 
Στη συνέχεια μετά από τους χαιρετισμούς ξεκίνησαν οι εργασίες του συνεδρίου με αναλυτική παρουσίαση των αρνητικών επιπτώσεων του νέου ασφαλιστικού και φορολογικού στο επάγγελμα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης. Εκκίνηση έγινε με την τοποθέτηση του φοροτεχνικού κ. Αντώνη Μουζάκη.