Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Ευκαιρίες αναπτύξης της ασφαλιστικής αγοράς στους κλάδους υγείας και σύνταξης

Ευκαιρίες αναπτύξης της ασφαλιστικής αγοράς στους κλάδους υγείας και σύνταξης

Η ασφαλιστική αγορά εκτιμά οτι ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στις ασφαλιστικές καλύψεις των πολιτών στους κλάδους υγείας και σύνταξης, ώστε να αντιμετωπίσουν τις αδυναμίες του κοινωνικού κράτους.
Αριστέρα ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου , δεξιά ο πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου
Αριστέρα ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου , δεξιά ο πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

Χαρακτηριστική είναι η επισήμανση του προέδρου της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών, Αλ. Σαρρηγεωργίου, στην διάρκεια χαιρετισμού που απήθυνε σε συνέδριο που διοργάνωσε σήμερα στην Αθήνα ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων, οτι η ασφαλιστική αγορά μπορεί να στηρίξει τις ασφαλιστικές ανάγκες των πολιτών στη Σύνταξη και την Υγεία.
Ο κ Σαρρηγεωργίου αναφερόμενος στο ρόλο των ασφαλιστικών συμβούλων και της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης τόνισε ότι ο ρόλος τους είναι σημαντικός και διαχρονικός.
Σχετικά με τα εναλλακτικά δίκτυα ( bancassurance – απευθείας πωλήσεις- internet) αναφέρθηκε την περίπτωση της δικιάς του εταιρίας, της Eurolife, που όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, πριν μερικά χρόνια η παραγωγή της στηριζόταν αποκλειστικά στο bancassurance ενώ σήμερα το 60% της παραγωγής προέρχεται πλέον από τα δίκτυα των διαμεσολαβούντων. Αυτό δείχνει , είπε, την δυναμική, υπερέχουσα, διακριτή παρουσία των ασφαλιστικών διαμεσολαβούντων στην όλη διαδικασία της ασφάλισης.
Επίσης, σε σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου επισήμανε ότι ο κλάδος της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης δικαιώνεται και μαζί με τις ασφαλιστικές εταιρείες κερδίζει μάχες που αφορούν το μέλλον του και αναδεικνύουν την αξία του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου