Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Επίσχεση εργασίας οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ από σήμερα 8-6-2016

Εκτύπωση Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο
eopyy_EPISXESI_ERGASIAS_8_IOYNIOUY.jpeg
Σε επίσχεση εργασίας προχωράνε τελικά από την Τετάρτη 8 Ιουνίου οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί.
Αυτό σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ για όσο κρατήσει η επίσχεση  θα πληρώνουν από την τσέπη τους το αντίτιμο της επίσκεψης  στους συμβεβλημένους γιατρούς και θα διεκδικούν το ποσό που δικαιούνται υποβάλλοντας το σχετικό παραστατικό στο Ταμείο τους.
Η ΕΝΙ –ΕΟΠΥΥ καταλογίζει στον Οργανισμό ότι έχει προχωρήσει «σε στάση πληρωμών»
«Έκπληκτοι παρακολουθούμε την προσπάθεια του ΕΟΠΥΥ να ενοχοποιήσει και να εκφοβίσει τον ιατρικό κόσμο ώστε να μην ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματα ένστασης και έγκαιρης πληρωμής του, αρνούμενοι να κατανοήσουν ότι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο απαιτεί ένα πολύ αυστηρό πλαίσιο πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ, καθώς δημιουργεί υπερβολικές υποχρεώσεις σε άδειες τσέπες» επισημαίνει σε ανακοίνωση της η Ένωση. 
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ αποδέχθηκε με ενθουσιασμό από τις αρχές του έτους, την προσπάθεια της διοίκησης του ΕΟΠΥΥ να οργανώσει πλήρη εκκαθάριση με έλεγχο στα παραστατικά για πρώτη φορά στα χρονικά του Οργανισμού, ώστε να αποπληρωθούν επιτέλους και οι υποχρεώσεις που αφορούσαν το 10% από το 2012.
Επίσης υπενθυμίζει  για να αποβάλλει από τους κόλπους της την παραβατική συμπεριφορά πρότεινε στον ΕΟΠΥΥ  τον έλεγχο της τριγωνικής  συναλλάγης  της συνταγογράφησης με εστίαση  στη χρέωση του ΑΜΚΑ του ασθενούς μέσα από το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, με απεριόριστο δικαίωμα κυρώσεων από τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ.
«Η πρόταση αυτή όμως δεν υιοθετήθηκε, αφήνοντας μεταξύ άλλων, πολλά ερωτηματικά για την αδυναμία (;) ανίχνευσης ασύδοτων επιχειρηματικών δράσεων στο χώρο της υγείας» υπογραμμίζει η πρόεδρος της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ κ. Άννα Μαστοράκου.
Η κ. Μαστοράκου  καταγγέλλει επίσης ότι «το ποσοστό  2% του ποσού (εκκαθάρισης), το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ, διανέμεται στο προσωπικό του Οργανισμού, ανάλογα με τη θέση, το βαθμό του, καθώς και το βαθμό συμμετοχής του τόσο κατά το στάδιο του σχεδιασμού των νέων μεθοδολογιών ελέγχου όσο και κατά το στάδιο διενέργειας των ανωτέρω ελέγχων» βγάζοντας το συμπέρασμα ότι «η οσμή σκανδάλου υπερβαίνει εκείνη των ιδιωτικών ελεγκτικών εταιρειών και είναι προφανής».
Η ΕΝΙ –ΕΟΠΥΥ καθησυχάζει τον κλάδο για την προγραμματισμένη από 08/06/2016 επίσχεση παροχής υπηρεσιών των συμβεβλημένων ιατρών του ΕΟΠΥΥ τονίζοντάς «πως  δεν προκύπτουν θέματα νομιμότητας της επίσχεσης ή πειθαρχικής απειλής κατά των ιατρών. Η εξώδικη διαμαρτυρία της ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ ισχύει ως έχει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου