Του Γιάννη Βερμισσώ.
Σε "μαύρους κωδικούς¨ και παραοικονομία οδηγεί την ασφαλιστική διαμεσολάβηση το νέο ασφαλιστικό αποφέροντας αντίθετα αποτελέσματα από τις επιδιώξεις του. Η κώφωση της κυβέρνησης και η εμμονή της να θεσπίσει διατάξεις που τριπλασιάζουν σε κάποιες περιπτώσεις τις εισφορές των επαγγελματιών οδηγούν σε αδιέξοδο αλλά και οικονομική καταστροφή χιλιάδες επαγγελματίες οι οποίοι θα αναζητήσουν άλλες επιλογές. 
 
Ήδη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εν θερμώ σκέψεις κατατείνουν σε επιλογές "μαύρων κωδικών" και αόρατης εργασίας πυροδοτώντας ένα φαινόμενο που αν και υπήρχε, γενικά ήταν κατακριτέο και περιορισμένο σε μεγάλο βαθμό. Τώρα, ο πλέον συνεπής κλάδος σε φοροαποδόσεις και φοροδηλώσεις, χωρίς δυνατότητα να αποκρύπτει έσοδα "φλερτάρει¨ με την επιβίωσή του και σκέπτεται λύσεις επιβίωσης .
 
Παράγοντες της αγοράς εκφράζουν την ανησυχία τους για τις εξελίξεις και αναρωτιούνται για το πώς μπορεί να αλλάξει κάτι από τα ισχύοντα και δρομολογημένα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες καταγράφεται μεγάλη αναταραχή σε επίπεδο επαγγελματιών οι οποίοι καλούνται να λάβουν προσωπικές αποφάσεις για να συντηρηθούν, με μεγάλο ενδεχόμενο αυτές-οι αποφάσεις- να αλλάξουν τον υφιστάμενο χάρτη της διαμεσολάβησης.
 
Ειδικοί επί των φορολογικών επιχειρούν να δημιουργήσουν μοντέλα προσομοίωσης ανακαλύπτοντας ολοένα και μεγαλύτερα αδιέξοδα.