Σάββατο 28 Μαΐου 2016

1ΑΧΙΑ....Η ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΛΩΝ


Υπουργική απόφαση καθορίζει το ύψος και τις καλύψεις από ιδιωτική ασφάλιση αλλοδαπών για άδεια παραµονής (Nov 6th, 2014)Με κοινή υπουργική απόφαση που υπογράφουν τρία υπουργεία καθορίζονται το ύψος των καλυπτόµενων παροχών για την κάλυψη πλήρους ασφάλισης ασθένειας των πολιτών τρίτων χωρών που µπορούν να ασφαλίζονται σε ιδιωτικούς ασφαλιστικούς φορείς αλλά και τα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκοµίσουν
Ειδικότερα σύµφωνα µε την απόφαση, πολίτες τρίτων χωρών που εισέρχονται ή διαµένουν νόµιµα στην Ελλάδα για έναν από τους λόγους του Ν. 4251/2014 και αιτούνται τη χορήγηση ή την ανανέωση άδειας διαµονής, ο τύπος της οποίας παρέχει τη δυνατότητα ασφάλισης σε ιδιωτικό φορέα ασφάλισης, υποχρεούνται κατά την ηµεροµηνία υποβολής του σχετικού αιτήµατος, να υποβάλλουν:
α) Ασφαλιστήρια συµβόλαια που έχουν συναφθεί στην αλλοδαπή εφόσον ρητά αναφέρουν ότι καλύπτουν τον ενδιαφερόµενο για όσο διάστηµα διαµένει στην Ελλάδα ή β) Ασφαλιστήρια συµβόλαια που συνάπτονται στην Ελλάδα.
Β. Οι καλύψεις των ασφαλιστήριων συµβολαίων προκειµένου να πληρούνται οι διατάξεις του άρθρου 6 περ. (ε) του Ν. 4251/2014, αφορούν σε: * Ασφάλιση µόνιµης ολικής ή µερικής ανικανότητας από ατύχηµα.
Το ύψος των καλυπτόµενων παροχών θα πρέπει να ανέρχεται σε ποσό τουλάχιστον 15.000 ευρώ ετησίως µε συµµετοχή του ασφαλιζόµενου 20% κατ’ ανώτατο όριο. *Ιατροφαρµακευτικά έξοδα από ασθένεια ή ατύχηµα.
Το ύψος των καλυπτόµενων παροχών θα πρέπει να ανέρχεται σε ποσό τουλάχιστον 1500 ευρώ ετησίως. µε συµµετοχή του ασφαλιζόµενου 20% κατ’ ανώτατο όριο. * Ευρεία νοσοκοµειακή περίθαλψη. Το ύψος των καλυπτόµενων παροχών θα πρέπει να ανέρχεται σε ποσό τουλάχιστον 10.000 ευρώ ετησίως µε συµµετοχή του ασφαλιζόµενου 20% κατ’ ανώτατο όριο Γ. Τα ασφαλιστήρια συµβόλαια δεν θα γίνονται δεκτά σε περιπτώσεις που περιλαµβάνουν απαλλαγές και ειδικές πρόσθετες συµφωνίες. ∆. Τα ασφαλιστήρια συµβόλαια θα πρέπει να καλύπτουν χρονικό διάστηµα ενός έτους. Εάν η διάρκεια του τίτλου διαµονής υπερβαίνει τη διάρκεια ισχύος του συµβολαίου, αυτό θα προσκοµίζεται υποχρεωτικά ανά έτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου