Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Ασφαλιστική αγορά και “μαύροι κωδικοί”


Ασφαλιστική αγορά και “μαύροι κωδικοί”

Η ασφαλιστική αγορά της Κρήτης συζητάει για την μάστιγα των μαύρων κωδικών στην 12η ημερίδα του insuranceforum.gr και του Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Ηρακλείου.
001709705
Πολλά από τα προβλήματα της ελληνικής αγοράς είναι εμφανή και συζητούνται ευρέως και άλλα αφανή και τα γνωρίζουν λίγοι. Το παράξενο είναι ότι, ενώ ένα από τα πιο γνωστά και συνεχώς αναδεικνυόμενο πρόβλημα που όλοι το γνωρίζουν είναι οι “μαύροι κωδικοί”, το φαινόμενο αυτό διογκώνεται, οι κωδικοί αυτοί πολλαπλασιάζονται και όλοι απλώς… συνεχίζουν να το συζητάνε και κάποιες φορές να το καταγγέλλουν!
Οι αιτίες είναι πολλές, οι εξηγήσεις επίσης πολλές και οι διαδικασίες γνωστές σε όλους. Οι σκέψεις πολλές που συνοψίζονται σε λίγα απλά ερωτήματα: γιατί υπάρχουν, ποιους εξυπηρετούν, γιατί αυξάνονται και, το κυριότερο, θέλει η αγορά να λύσει το πρόβλημα;
Οι “μαύροι κωδικοί” όμως λειτουργούν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο αθέμιτου ανταγωνισμού που υφίσταται στην αγορά. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και εταιρείες και διαμεσολαβητές, οι οποίοι αναπτύσσονται σε βάρος όσων λειτουργούν υγιώς, με επαγγελματισμό και ευθύτητα. Σε μια περίοδο που τα εισοδήματα των ανεξάρτητων διαμεσολαβητών μειώνονται ενώ οι υποχρεώσεις αυξάνονται, η δραστηριοποίηση εντός μιας αγοράς όπου οι αθέμιτες πρακτικές αποτελούν καθημερινό φαινόμενο, γίνεται πραγματικά πολύ δύσκολη. Είμαστε έτοιμοι ως αγορά, ασφαλιστικές εταιρείες και διαμεσολαβητές, να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσουνε αυτά τα προβλήματα, τα οποία υφίστανται και στο τοπικό επίπεδο της κάθε περιοχής;
Αυτά και πολλά άλλα σχετικά με τους «μαύρους κωδικούς» και τις αθέμιτες πρακτικές θα συζητηθούν στην 12η Ημερίδα του insuranceforum.gr & του Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Ν.Ηρακλείου που θα διεξαχθεί στο Ηράκλειο Κρήτης, την Τρίτη 10 Μαΐου 2016 στο επιμελητήριο Ηρακλείου από τις 17.00 έως τις 21.00.
Τίτλος της ημερίδας «οι εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά και η εφαρμογή του solvency II. Εταιρείες και διαμεσολαβητές μπροστά σε νέα δεδομένα»
Με την οικονομική υποστήριξη των εταιρειών.
ΑRAG ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ
AIG
INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
PRIME INSURANCE
GLASSDRIVE
Χορηγοί Επικοινωνίας
Asfalisinet.gr
Insuranceworld.gr
Insurance-eea.gr
Euro2day.gr
Sofokleousin.gr
Dikaiologitika.gr
Το ασφαλιστικό περιοδικό insuranceworld και η εφημερίδα asfalizomai.
Η ημερίδα διεξάγεται υπο την αιγίδα του Επιμελητηρίου Ηρακλείου της Ενωσης Επαγγελματικών Ασφαλιστών Ελλάδος και του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων.
Περισσότερες πληροφορίες στο administrator@insuranceforum.gr η στα τηλέφωνα 2315 311282 και 2312 201003

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου