Του Γιάννη Βερμισσώ.

Αλλαγές στον χάρτη της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης αναμένεται να φέρει το αυξημένο ενδιαφέρον για δημιουργία νέων μεσιτικών γραφείων.
Κατά τις πληροφορίες του insurance-eea στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών κινούνται στην αυτονόμησή τους δημιουργώντας δικά τους γραφεία. Ήδη περισσότερες από 10 περιπτώσεις ετοιμάζονται να κάνουν ντεμπούτο στην αγορά μέχρι το καλοκαίρι.
Το κοινό σημείο όλων αυτών των περιπτώσεων είναι το ενδιαφέρον τους να καινοτομήσουν και να δώσουν κάτι διαφορετικό από τις ασφαλιστικές προτάσεις που σήμερα παρέχονται στην αγορά.  Πρωταγωνιστεί στις σκέψεις τους ο κλάδος Υγείας ενώ έπεται και ο συνταξιοδοτικός. Αναμένεται ότι θα έλθουν να δώσουν συνέχεια στον τομέα που πρωταγωνιστικά είχε ανοίξει η SAFE PLUS και οι δημιουργοί της.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες η δημιουργία νέων ασφαλιστικών γραφείων θα εντείνει τον ανταγωνισμό στην αγορά και θα επιταχύνει τις εξελίξεις που σχετίζονται με την αναδιαμόρφωση του χάρτη των μεριδίων. Όπως όλα δείχνουν, ότι, παρά την καθίζηση των πωλήσεων, η ασφαλιστική αγορά βρίσκεται σε αναδιοργάνωση που θα επιφέρει σημαντικότατες αλλαγές.
Οι σημερινοί ισχυροί εξετάζουν την επέκτασή τους σε νέες αγορές και διάφορες άλλες κινήσεις, ενώ οι νεότευκτοι (που όμως διαθέτουν εμπειρία και τεχνογνωσία) κάνουν εκκίνηση στον τομέα της εξειδίκευσης. Πρέπει να αναφερθεί ότι τα νέα μεσιτικά σχήματα που ετοιμάζονται να πάρουν θέση στην αγορά δίνουν βάρος σε «περιοχές» που σήμερα δεν καλύπτονται σωστά ασφαλιστικά και φυσικά το όπλο τους θα είναι το προσιτό κόστος.
Απαλλαγμένα μεγάλων λειτουργικών και άλλων βαρών θα μπορούν να προσφέρουν στοχευμένα και φθηνά προϊόντα υγείας και σύνταξης.