Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Τα ξένα χέρια, οι ορφανοί και η δουλειά των ασφαλιστών!

Δημοσίευση: Τρίτη, 05 Ιανουάριος 2016 10:27

Τα ξένα χέρια, οι ορφανοί και η δουλειά των ασφαλιστών!

Τα ξένα χέρια, οι ορφανοί και η δουλειά των ασφαλιστών!
Γράφει ο Ευάγγελος Γ. Σπύρου

"Αν σήκωσα το χέρι μου για να χτυπήσω ένα ορφανό, να μου βγει αυτό το χέρι από τον ώμο, να συντριβεί από τον αγκώνα…" Με αυτά τα λόγια ο Ιώβ αναφέρεται στους ορφανούς, γράφοντας ότι είναι βέβαιος παρά τα βάσανα που πέρασε ότι δεν κακομεταχειρίστηκε έναν άνθρωπο ορφανό, έναν αδύναμο συνάνθρωπο σε κατάσταση ανάγκης ή θλίψης. Ο Ιώβ ήταν άνθρωπος εύπορος, ευσεβής και ευτυχισμένος που χτυπήθηκε από τις σκληρότερες δυστυχίες αλλά ξαναβρήκε την υγεία και ευτυχία του. Στο βιβλίο «ΙΩΒ» της Παλαιάς Διαθήκης περιγράφεται το πρόβλημα της δυστυχίας του δικαίου. Δυστυχούν οι κακοί μόνο; Η δυστυχία είναι μέσον καθαρμού για την αλαζονεία του ανθρώπου; Είναι παιδαγωγικό μέσο του Θεού; Είναι απόδειξη της μηδαμινής αξίας των γήινων αγαθών; Είναι άσκηση υπακοής στο Θεό; Οδηγούν οι θλίψεις σε ευσέβεια και φιλοσοφία; Είναι μέσο φιλοσοφίας και καλλιέργειας; Είναι σαν το χειμώνα πριν την άνοιξη; Ο Ιώβ που υπέστη συμφορές και θλίψεις φιλοσοφώντας τα διάφορα του βίου γίνεται σοφότερος και στο θέμα της ορφάνιας για την οποία γράφει να του "βγει το χέρι"… Οι θλίψεις οι δικές του του έδωσαν να καταλάβει τον συνάνθρωπο και κυρίως τα ορφανά.
"Ει επήρα ορφανού χείρα… αποσταίη άρα ο ώμος μου από της κλειδός, ο δε βραχίων μου από του αγκώνος συντριβείη…" (Ιώβ λα’ 21).
Παράξενο ίσως φανεί το θέμα με το οποίο ξεκινάω αρθρογραφία στο 2016. Όμως τι καλύτερη αφορμή θα βρίσκαμε να αναλύσουμε λίγο τη δουλειά του ασφαλιστή ζωής κυρίως; Τι είναι πιο κοντά στο να καταλάβει κάποιος ασφαλιστής τι να πει ως επιχείρημα σε οικογενειάρχες και τι πιο αισιόδοξο λόγο θα έβρισκε ένας υποψήφιος για να ασφαλιστεί; Η ασφάλιση ζωής είναι μια προσπάθεια να λιγοστέψει προβλήματα σε χήρες και ορφανά παιδιά που χάνουν πατεράδες αλλά δεν απαλλάσσονται από χρέη κι δε βρίσκουν χρήματα να φάνε, να ντυθούν, να σπουδάσουν. Τα ορφανά έχουν ανάγκη εκτός από τα καλά λόγια, τη στοργή, την ευγενική συμπεριφορά και από χρήματα για να ζήσουν και μόνο η ασφάλιση (κοινωνική ή ιδιωτική) τα προσφέρουν. Κάποτε στα χρόνια της εκτροπής από την ασφαλιστική αγορά προς τα Χρηματιστήρια με τις χιλιάδες χρηματιστηριακές εταιρίες που κατέστρεψαν τον ασφαλιστικό κλάδο, μια Διευθύντρια Πωλήσεων Ολλανδικής εταιρίας μου παραπονέθηκε ότι γράφω συνέχεια για χήρες και ορφανά ενώ οι καιροί άλλαξαν! Σήμερα δικαιώθηκα! Οι καιροί δεν αλλάζουν, τα ορφανά είναι πάντα ορφανά και η δουλειά των ασφαλιστών είναι να τα προστατεύουν.
Όμως πολλές φορές η κοινωνία, οι άλλοι, οι γείτονες, οι συγγενείς σηκώνουν το χέρι και χτυπάνε τα ορφανά σκληρά και άδικα πραγματικά και μεταφορικά. Πολλοί κακομεταχειρίζονται και εκμεταλλεύονται τα ορφανά, τα ανυπεράσπιστα συνήθως παιδιά με πολλούς τρόπους κυρίως σε δουλειές αλλά και σε άλλα ηθικής φύσεως ζητήματα. Πολλά συντρίμμια ανθρώπων σε οίκους ανοχής, σε ορφανοτροφεία, σε μετανάστες, σε φυλακές ανηλίκων, σε ληστείες, σε άστεγους, σε παραβάσεις ξεκινάνε με αφορμή την ορφάνια. Πολλά παιδιά εγκαταλείπουν το ζεστό σπίτι τους και βγαίνουν για δουλειά, σε δουλειές, σε εργοστάσια, σε μετανάστευση για μια καλύτερη τύχη μετά τον θάνατο προστάτη τους. Γνώρισα παιδιά που σταμάτησαν σπουδές με το σταμάτημα της ζωής του προστάτη πατέρα ή γονέων. Για λίγα χρήματα, για λίγα χρόνια, για λίγα έξοδα, για τελευταία χρέη…
Θα ήταν μεγάλη επιτυχία και ευεργεσία να μπορεί κάποιος να αναλάβει τη συνέχεια (οικονομική) και να δώσει χέρι βοηθείας σε ένα ορφανό. Δυστυχώς δε μπορούν πολλοί να σταθούν δίπλα τους και ακόμα και το κράτος λιγοστεύει ή δεν μπορεί να συμπαρασταθεί. Βλέπουμε το θέμα "ασφαλιστικό"…
Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια ζωής μπορούν ως ένα σημείο να συνοδεύσουν το ορφανό μέχρι ένα σημείο της ζωής που θα καταφέρει να σταθεί στα πόδια του. Θα πρότεινα στους Διευθυντές Πωλήσεων και Marketing που καθοδηγούν ασφαλιστές να τους παροτρύνουν να γίνουν πιο ρεαλιστές και να ζητήσουν η εκπαίδευση διαμεσολαβούντων να γίνει πιο απλή, πιο κοντά στους ανθρώπους!
Η Σοφία Ρατσιάτου της NN, ο Ν. Σακελλαρίου της AXA, ο Γ. Ζαφείρης της ΕΘΝΙΚΗΣ, ο Γ. Καντώρος της INTERAMERICAN, ο Β. Μπακούσης της Ατλαντικής, ο Ν. Δελένδας της Eurolife, η Θ. Σταθούρου της Allianz, ο Στ. Βουγιουκλίδης της ERGO, ο Μ. Σωτηράκος της Generali, ο Γ. Ζερβουδάκης της Metlife και άλλοι πολλοί ας δουν πιο κοντά στην προστασία την πώληση.  Περιμένω από τους συντονιστές του Agency να προσαρμόσουν την παρακίνηση και εκπαίδευση στα υποκαταστήματα τους με κέντρο την οικογένεια και τους οικογενειάρχες που τους χτυπά η οικονομική κρίση. Κυρίαρχη θέση στις πωλήσεις ασφαλειών πάσης φύσεως παίζει η ασφάλιση, η προστασία. Πήγαν "χαμένα" πολλά λεφτά πελατών με τα διάφορα δήθεν αποδοτικά αποταμιευτικά, με μερίσματα και επενδύσεις και όλα τα σχετικά που σκόρπισαν στους πέντε ανέμους οικονομίες ετών της Ελληνικής οικογένειας.
Λίγοι τα κατάφεραν να παραμείνουν ασφαλιστές προστασίας. Οι πολλοί μετέτρεψαν συμβόλαια σε μετοχές, σε δήθεν "μερίσματα", σε Αμοιβαία (χάθηκαν πολλά δισεκατομμύρια χωρίς να γνωρίζουν οι πελάτες τι είχαν). Οι περισσότεροι δεν μπορούν να "κοιτάξουν στα μάτια" τους πελάτες τους. Το τραγούδι τα "ξένα χέρια" είναι διαχρονικό. Σε "ξένα χέρια" έφυγαν τα νιάτα μας στο εξωτερικό. Σε "ξένα χέρια" πάει το βιός του Νεοέλληνα με τους δανειστές. Μόνο οι ασφαλιστές μπορούν να έχουν "διαθέσιμο" χρήμα για ώρα ανάγκης, για μια αρρώστια, για ένα νοσοκομείο, για ένα μεροκάματο σε άδεια ατυχήματος. Στην ασφάλιση μπορεί να ακουμπήσει ο Έλληνας σήμερα. Πάνε τα ενοίκια, πάνε οι αποταμιεύσεις, πάει η ακίνητη περιουσία, πάνε τα σπίτια και οικόπεδα, πάνε οι μετοχές και τράπεζες. Όλα ρευστά και το μόνο σταθερό η ασφάλιση και η αποζημίωση. Ασφαλιστές μου ξυπνήστε! Είναι η εποχή να σταθείτε δίπλα στον κόσμο.
Ναι, περιμένω αγαπημένοι μου φίλοι του Agency να ξαναδείτε τα συμβόλαια σας που προστατεύουν "χήρες και ορφανά"... Κάντε μια συγκέντρωση υποκαταστήματος και δώστε αυτό το άρθρο στους ασφαλιστές σας αγαπητοί μου!
Οι ασφαλιστές επέλεξαν για επάγγελμα αυτό το ρόλο και τον τιμούν ασφαλίζοντας!
Η Καίτη Γκρέυ τραγουδώντας συγκλονιστικά το τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη "Τα ξένα χέρια" ίσως παρακινήσει καλύτερα πολλούς ασφαλιστές στο να γίνουν πιο πιστευτοί στην πώληση μιας ασφάλειας ζωής εάν κατανοήσουν τι σημαίνουν οι στίχοι του. Καλό 2016!
Ακούστε και δείτε το video και επιμένετε πιο πολύ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου