Τρίτη 7 Ιουλίου 2015

Οι φόβοι του Grexit «απογείωσαν» τα επενδυτικά ασφαλιστικά προϊόντα των ασφαλιστικών εταιριών

Οι φόβοι του Grexit «απογείωσαν» τα επενδυτικά ασφαλιστικά προϊόντα των ασφαλιστικών εταιριών

«Ανάρπαστα» έγιναν τα επενδυτικά ασφαλιστικά προϊόντα των ασφαλιστικών εταιριών μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του 2015 , καθώς η παραγωγή του συγκεκριμένου κλάδου έφθασε τα 192.952.138,49 ευρώ σημειώνοντας αύξηση 73%, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2014.
67547754422
Αλλά και συνολικά ο κλάδος ζωής των ασφαλιστικών εταιριών παρουσιάζει θετικά αποτελέσματα από την αρχή της χρονιάς, καθώς τα κλασικά ασφαλιστικά προϊόντα ζωής- σύνταξης σε παραγωγή στο πρώτο πεντάμηνο του 2015 έφθασαν τα 519.380.958,22 ευρώ, σημειώνοντας αύξηση +4,7% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2014.
Επίσης, αύξηση παρουσιάζει και ο κλάδος Διαχείριση ομαδικών συνταξιοδοτικών κεφαλαίων, που η παραγωγή στο πρώτο πεντάμηνο του χρόνου έφθασε 69.781.557,49 ευρώ , σημειώνοντας αύξηση 24,2% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2014.
Συμφωνά, με παράγοντες της αγοράς μετά τα πρώτα χρόνια της κρίσης και την αβεβαιότητα για το μέλλον των δημόσιων συντάξεων αλλά και την οικονομική πορεία της χώρας ο κλάδος της ιδιωτικής ασφάλισης και κάτω από αυτές τις ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες επιλέχθηκε από τους πολίτες ως δικλείδα ασφαλείας είτε στις ασφαλίσεις ζωής –σύνταξης είτε στην επένδυση των αποταμιεύσεων.
Επιπλέον και ο κλάδος της υγείας της ιδιωτικής ασφάλισης ήταν μία ακόμα εναλλακτική επιλογή των πολιτών από την μείωση των κρατικών παροχών υγείας μέσω της κοινωνικής ασφάλισης και την υποβάθμιση των υπηρεσιών .
Ακόμη δεν είναι τυχαίο ότι σε όλη την διάρκεια των τελευταίων πέντε χρόνων της κρίσης οι ασφαλίσεις υγείας των ασφαλιστικών εταιριών παρουσίαζαν σταθερή αύξηση και μέσα στο πρώτο πεντάμηνο του 2015 η παραγωγή ασφαλίστρων έφθασε τα 46.697.010,11 σημειώνοντας αύξηση 23,4% έναντι του αντίστοιχου διαστήματος πέρυσι.
Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι η ιδιωτική ασφάλιση αποτελεί βασικός και σταθερός παράγοντας για την οικονομική ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.
Κάτι που οι ασφαλιστικές εταιρίες επαναλαμβάνουν σε όλους τους τόνους και ζητούν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από την πολιτεία .
Άλλωστε αυτές τις μέρες της κορύφωσης της κρίσης, με την τραπεζική αργία και το capital Control ήταν ο μόνος κλάδος του χρηματοοικονομικού συστήματος που λειτουργεί και προσφέρει κανονικά της υπηρεσίες τους.
Ωστόσο, η αγωνία των εταιριών και των στελεχών της ιδιωτικής ασφάλισης είναι έκδηλη , όπως άλλωστε για όλους τους κλάδους της οικονομίας , για τις μελλοντικές εξελίξεις.
Μάλιστα ο πρόεδρος της Ένωσης των Ασφαλιστικών Εταιριών Αλ Σαρρηγεωργίου εκ μέρους της διοίκησης ζήτησε την περασμένη εβδομάδα συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου