Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Τι αλλάζει στα τέλη κυκλοφορίας για την άρση ακινησίας


http://www.nextdeal.gr/index.php?option=com_k2&view=item&id=32525%3Ati-allazei-sta-telh-kykloforias-gia-thn-arsh-akinhsias&Itemid=187

η δυνατότητα επιλογής, εντός του έτους 2017, για άρση της ακινησίας ενός οχήματος και καταβολή τελών κυκλοφορίας ανάλογα με τη διάρκεια της χρήσης δίνει το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή.

Ειδικότερα, οι ιδιοκτήτες των οχημάτων έχουν να επιλέξουν μεταξύ των εξής τριών επιλογών:
• Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 1 μηνός καταβάλλονται τα 2/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
• Για άρση ακινησίας χρονικής διάρκειας 3 μηνών καταβάλλονται τα 4/12 του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
• Για άρση ακινησίας για το υπόλοιπο διάστημα του έτους και μέχρι το τέλος του 2016 καταβάλλονται τα δωδέκατα του ποσού των αναλογούντων στο όχημα ετήσιων τελών κυκλοφορίας που απομένουν από την ημερομηνία της άρσης μέχρι και το τέλος του έτους συν 2/12 των αναλογούντων ετήσιων τελών.
Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, σκοπός είναι να δοθεί κίνητρο στους ιδιοκτήτες των οχημάτων που είναι σε ακινησία και αδυνατούν να καταβάλλουν τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, να προβούν σε άρση αυτής, για χρονικό διάστημα που επιθυμούν, καταβάλλοντας τα αναλογούντα τέλη κυκλοφορίας.

Βρείτε την τροπολογία στα "Συνημμένα αρχεία".

η 1αχια πάντα κοντά στον Ελληνα οδηγό 
www.1axia.gr 2130212333





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου