Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Νέο ηλεκτρονικό “μπλόκο” για ανασφάλιστα χωρίς ΚΤΕΟ και τέλη κυκλοφορίας αυτοκίνητα

Νέο ηλεκτρονικό “μπλόκο” για ανασφάλιστα χωρίς ΚΤΕΟ και τέλη κυκλοφορίας αυτοκίνητα

Μετά την ενεργοποίηση του συστήματος ηλεκτρονικών διασταυρώσεων για τον εντοπισμό των ανασφάλιστων αυτοκινήτων, μέσω της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και την επιβολή προστίμων σε όσους εντοπιστούν να είναι ανασφάλιστοι, ακολουθεί και το ηλεκτρονικό “τσιπάρισμα” όλων των αυτοκινήτων.
827211
Όπως ανέφερε χθες στο MEGA ο διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παναγιώτης Μελαχρινός,το υπουργείο Οικονομικών επεξεργάζεται ενίσχυση των μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου μη πληρωμής των τελών και των ανασφάλιστων Ι.Χ.
Σύμφωνα με τον κ Μελαχρινό με ειδικό τσιπάκι που θα τοποθετείται σε όλα τα αυτοκίνητα θα ελέγχεται εάν έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας ή τα ασφάλιστρα, ή ακόμη κι αν έχει εκδοθεί κάρτα καυσαερίων
Ειδικότερα, όπως τόνισε ο κ. Μελαχρινός μιλώντας στο MEGA, «ουσιαστικά μιλάμε για μια έξυπνη κάρτα που θα μπαίνει σε κάποιο εμφανές μέρος του αυτοκινήτου, θα εκπέμπεται κάποιο σήμα και πολύ εύκολα θα φαίνεται εάν το αυτοκίνητο έχει πληρωμένα τέλη κυκλοφορίας, πληρωμένη ασφάλεια, αν έχει προμηθευτεί κάρτα καυσαερίων, γενικά αν έχει κάποια υποχρέωση που δεν έχει εκπληρώσει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου